Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Acord semnat între România și Serbia privind autostrada Timișoara-Belgrad

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu și Ministrul Construcțiilor, Transporturilor și Infrastructurii din Republica Serbia, Tomislav Momirovic au semnat joi, 23 iunie, acordul pentru stabilirea conexiunii Autostrăzii Timișoara-Moravița, care va face legătură cu drumul de mare viteză Belgrad-Vatin.

Noua autostradă Timișoara-Moravița (A9) va avea peste 73 de kilometri și va fi finanțată din fonduri europene, potrivit ministrului Transporturilor.

Segmentul rutier Timișoara-Moravița se află în Master Planul General de Transport și în Planul Investițional pentru Dezvoltarea Infrastructurii de Transport 2020-2030.

De asemenea, autostrada Timișoara–Moravița (A9) va întări legătura între vestul României și Serbia, dar și cu rețeaua rutieră din Balcanii de Vest și din sudul Europei.

„Studiul de Fezabilitate va fi finalizat în toamna acestui an, ceea ce ne permite să intrăm rapid în faza de pregătire a licitației pentru proiectarea și execuția autostrăzii.

Acordul semnat astăzi, la Timișoara, este extrem de important pentru stabilirea unei conexiuni certe în zona de frontieră a infrastructurii de mare viteză a celor două state.”,

a transmis Sorin Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

Articole similare

Ad