Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Daimler Truck, Traton Group și Volvo Group lansează un joint-venture pentru infrastructura de încărcare din Europa

Astăzi, Daimler Truck, Traton Group și Volvo Group au finalizat ultima etapă în formarea asocierii în participațiune anunțate anterior pentru infrastructura de încărcare din Europa. Se preconizează că noua societate mixtă, al cărei director executiv a fost numit Anja van Niersen, va avea un rol important în susținerea „Green Deal” al Uniunii Europene pentru un transport de marfă neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2050.

După cum a anunțat anul trecut, societatea mixtă (JV) intenționează să instaleze și să opereze cel puțin 1.700 de puncte de încărcare cu energie verde de înaltă performanță pe autostrăzi și în apropierea acestora, precum și în hub-uri logistice din Europa. Părțile se angajează să investească în total 500 de milioane de euro, ceea ce se presupune a fi de departe cea mai mare investiție în infrastructura de încărcare din industria europeană a camioanelor grele de până acum.

JV intenționează să joace un rol de catalizator în calitate de operator de puncte de încărcare (CPO) în lanțul valoric prin instalarea și gestionarea stațiilor de încărcare pentru camioane și autocare de mare tonaj. Aceasta va fi o entitate juridică de sine stătătoare, care va funcționa sub propria identitate corporativă și va avea sediul în Amsterdam, Țările de Jos. Anja van Niersen, care va prelua conducerea noii companii, va aduce cu ea o vastă experiență în sectorul energetic și în cel al industriei de încărcare, cel mai recent ocupând funcția de director general și, ulterior, de președinte al consiliului de administrație al unui important furnizor european de rețele de încărcare a vehiculelor electrice.

Cu o abordare puternic orientată spre client, axată pe nevoile specifice ale operatorilor de transport, JV va furniza stații de încărcare fiabile și accesibile de înaltă performanță pentru toți operatorii de flote de vehicule grele electrice cu baterii.

Această lansare reprezintă un apel la acțiune pentru toți ceilalți actori din industrie, precum și pentru guverne și factorii de decizie politică, pentru a colabora în vederea unei extinderi rapide a rețelei de încărcare necesare, precum și pentru a investi în energie regenerabilă, în vederea atingerii obiectivelor climatice ale Europei. Ca un semnal clar pentru toate părțile interesate, rețeaua de încărcare inițiată de cele trei părți va fi deschisă și accesibilă tuturor vehiculelor comerciale grele din Europa, indiferent de marcă.

Martin Daum, CEO Daimler Truck: „Suntem foarte entuziasmați să dăm startul acestei noi întreprinderi comune împreună cu partenerii noștri. Este esențial ca noi să luăm acum inițiativa pentru construirea rețelei de încărcare atât de necesare. În continuare, facem apel la întreaga industrie să se alăture efortului nostru. Numărul de puncte de încărcare trebuie să crească semnificativ și cât mai repede posibil pentru ca transportul electric pe distanțe lungi să devină o soluție viabilă pentru clienții noștri.”

Christian Levin, CEO Traton Group: „Găsirea celor mai bune soluții pentru provocarea climatică este prioritatea noastră cea mai urgentă ca industrie și ca Traton Group. Atunci când discutăm cu clienții despre camioanele electrice, aceștia întreabă întotdeauna: unde putem încărca? Pentru a oferi sprijin cât mai repede posibil, ne unim și, începând de astăzi, dăm startul rețelei europene de încărcare. Prin Anja van Niersen, această întreprindere comună are un director executiv cu o experiență deosebită în crearea de rețele de încărcare. Anja și echipa sa vor sprijini această călătorie importantă pentru a permite progresul în continuare al transportului durabil.”

Martin Lundstedt, președinte și director general al Grupului Volvo: „Acesta este un pas important și mult așteptat pentru realizarea infrastructurii de încărcare necesare pentru implementarea și succesul camioanelor și autocarelor electrice cu baterii pentru distanțe lungi. Realizăm ceea ce ar fi imposibil pentru un singur actor să realizeze – acest parteneriat solid reprezintă o etapă importantă și un accelerator în direcția unui transport neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon în Europa până în 2050.”

Echipa JV va lucra rapid pentru a extinde operațiunile și implementarea rețelei pentru a oferi o încărcare publică fiabilă și convenabilă pentru vehiculele de mare tonaj. Întrucât se așteaptă ca cererea de camioane și autocare electrice cu baterii să crească rapid în următorii ani, echipa va colabora în toate industriile pentru a proiecta și construi soluții de încărcare care să corespundă nevoilor companiilor de transport și ale șoferilor.

Articole similare

Ad