Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Jungheinrich ERD 220i a câștigat titlul IFOY la “Vehiculul special al anului 2022”

Premiul IFOY AWARD 2022 la categoria „Vehicule speciale” a fost acordat companiei Jungheinrich pentru transpaleta cu platformă suspendată ERD 220i. Juriul internațional a ales acest stivuitor ca fiind cea mai bună lansare din acest segment de piață.

Până de curând, clienții de transpalete cu platformă suspendate trebuia să facă o alegere între ce era mai important pentru ei: dimensiunile mici, siguranța sau ergonomia?Cu noul ERD 220i, Jungheinrich pune capăt dilemei compromisului. Datorită integrării bateriilor litiu-ion, este eliminată necesitatea unei cutii de baterii separate, cu un câștig de spațiu de 300 mm, care se datorează în întregime dimensiunilor foarte compacte, protecției optime a operatorului și ergonomiei îmbunătățite.

Suspensia platformei pentru picioare poate fi ajustată cu ușurință la greutatea corporală a operatorului prin intermediul a șase comutatoare. Suspensia reglabilă funcționează în mod vizibil mai confortabil. Poziția de lucru este confortabilă, iar operatorul se simte mult mai protejat decât în cazul unui transpalet clasic cu platformă rabatabilă. Confortul este, de asemenea, excelent, cu posibilitatea de a se sprijini de peretele lateral pe ambele părți. Mânerele asigură o bună aderență și control în orice poziție.

O altă inovație a stivuitorului este smartPILOT-ul. Direcția electrică este foarte intuitivă și are o poziție centrală automată, convenabilă pentru deplasarea în linie dreaptă. Înălțimea este reglabilă pe patru poziții, iar furca și catargul de ridicare sunt, de asemenea, ușor de manevrat cu o singură mână. Noua interfață de încărcare conectează rapid și ușor echipamentul la un încărcător rapid extern (până la 300 A). Un încărcător integrat (25 A) este disponibil opțional, oferind flexibilitate la orice priză de 230 V.

Transpaletul cu funcție de punte dublă și-a făcut debutul în cadrul testului IFOY. Așadar, nu există un termen de comparație, dar ERD 220i deplasează cu ușurință și fără probleme toate încărcăturile care sunt utilizate și în testele obișnuite pentru transpalete. Stivuitorul pentru testul IFOY este un ERD 220i în versiunea drivePLUS, iar în cel mai puternic mod al său (P3) atinge o productivitate cu 11,2% mai mare decât media testului din clasa sa pentru manipularea simplă – a doua cea mai mare valoare înregistrată vreodată. Consumul de test la 100 de paleți este cu 35% sub media pieței. Cu o capacitate maximă a bateriei de 260 Ah, este posibilă o durată practică de funcționare de peste opt ore. Timpi de lucru mai îndelungați sunt posibili datorită reîncărcării facile. În modurile de lucru P2 și P1, productivitatea rămâne ridicată, iar consumul scade și mai mult.

Sistemul de asistență operationCONTROL monitorizează combinația dintre greutatea încărcăturii și înălțimea de ridicare la un centru de greutate al încărcăturii selectabil automat la 500, 600 sau 700 mm. Funcția positionCONTROL oferă diverse opțiuni pentru preselecția înălțimii de ridicare. Ambele sisteme digitale de asistență se dovedesc utile în testul transportului a doi paleți, cu o productivităate mai mare cu 31% în comparație cu transportul unui singur palet. Datorită transportului mult mai eficient, consumul de energie la 100 de paleți este, de asemenea, mai mic. Timpul practic de funcționare în modul cel mai puternic (P3) ajunge astfel până la opt ore și 36 de minute.

Verdictul testului IFOY

Lucrul cu transpaletele nu mai reprezintă un compromis între siguranță, dimensiuni compacte și ergonomie. Cu noul ERD 220i, Jungheinrich stabilește noi standarde pentru transpaletele electrice sigure, protejate în mod optim și totuși super-compacte. Performanțele sunt de primă clasă și provoacă concurența.

Articole similare

Ad