Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Formarea șoferilor din Germania, ajustată pentru a se adapta la nevoile pieței

Președintele asociației poloneze de transport și logistică TLP, Maciej Wroński, este de părere că formarea conducătorilor auto profesioniști și mai ales obținerea calificărilor inițiale în Polonia au nevoie de o schimbare semnificativă.

Ideea sa este inspirată de soluțiile germane, care par a fi mult mai adaptate nevoilor pieței, în special în ceea ce privește scurtarea timpului de formare a candidaților pentru profesia de șofer și eliminarea formării „fictive“, în urma căreia angajatorul primește un angajat cu documentele necesare, dar fără nicio calificare profesională utilă.

Esența acestei idei este introducerea unei calificări inițiale accelerate, în care singurul element necesar ar fi promovarea unui examen mai exigent decât înainte.

Procesul de instruire în sine ar putea avea loc în afara centrelor de formare desemnate – de exemplu, la un viitor angajator. Și acesta ar fi cel care decide cu privire la programul de formare și durata cursului.

Calificarea inițială obișnuită ar rămâne neschimbată, ceea ce ar face posibilă obținerea acesteia, de exemplu, în timpul orelor din școlile profesionale sau la cursurile din centrele de formare existente.

Articole similare

Ad