Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Negocierea colectivă în Germania: Verdi cere majorarea primelor

Sindicatul Verdi vrea să militeze pentru mai multe zile de concediu și prime de noapte și de ore suplimentare mai mari în cadrul negocierilor colective pentru angajații din transporturi și curierat. După doi ani de inflație ridicată, nu  mai sunt suficienți bani pentru viața de zi cu zi. Relaxarea urgentă cade pe linie moartă pentru că vacanțele devin un lux. Deficitul de forță de muncă calificată poate fi rezolvat pe termen lung doar prin îmbunătățiri reale ale condițiilor de muncă.

Mai concret, sindicatul cere trei zile de concediu suplimentare, un al 14-lea salariu lunar în locul actualei indemnizații de concediu și creșteri semnificative ale primelor pentru munca de noapte sau în zilele de duminică și de sărbători legale Potrivit Verdi, aceasta reprezintă aproximativ 176.000 de angajați în cadrul negocierilor. Printre cei afectați se numără angajații de la Hermes, DPD, UPS, Schenker, FedEx și DHL Logistik NRW. Verdi va negocia cu organizațiile patronale la Düsseldorf începând de 6 decembrie.

Contextul este reprezentat de contractul colectiv de muncă pentru industria serviciilor de expediere a mărfurilor, de logistică și de curierat, servicii de curierat expres și de colete din NRW.

Articole similare

Ad