Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

MB, pentru al doilea an consecutiv lider de piata

Vanzarile Mercedes-Benz in Romania in 2014 au fost mai mari decat cele din 2013 si chiar peste asteptari, asa cum arata seful diviziei Trucks, Ovidiu Pintilie, deoarece „piata a crescut nesperat de mult, pe fondul cresterii economice, iar noi, si mai mult decat piata, cu peste 25% fata de anul anterior“. Astfel ca producatorul german a fost pentru al doilea an consecutiv lider, asa cum si-a propus. Rezultatele foarte bune s-au datorat, din nou, transportului international, in timp ce pentru constructii si distributie au fost vanzari doar cu putin mai mari decat in 2013.
 

Un aport important la atingerea pozitiei de lider de piata l-a avut si livrarea a doua flote de 50-60 de camioane si mai multe de 20-30 de unitati, mai ales pentru international. Una dintre ele a fost, totusi, pentru intern, iar masinile au fost configurate special pentru Romania, cu un singur rezervor de carburant si cu motor mai mic.
Cele mai multe camioane MB vandute in 2014 au fost Euro 6, dar compania s-a pregatit pentru a vinde si Euro 5 sfarsit de serie, in special basculante si sasiuri Atego pentru distributie si gunoiere – in total cateva zeci de unitati – astfel incat firmele care lucreaza la intern sa nu fie obligate sa treaca la Euro 6.

Articole similare

Ad