Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Hunedoara va avea autobuze hibride în flota de transport public

Orașul Hunedoara, din regiunea Transilvaniei, va completa flota sa de transport public cu autobuze hibride. Primăria a anunțat pe 30 august că a fost semnat contractul pentru a furniza 20 de autobuze hibride.

Valoarea totală a contractului se ridică la circa 13,4 milioane de euro. În plus, acesta include și furnizarea de echipamente și facilități, precum stații de încărcare, automate de vânzare a biletelor, panouri de informare cu LED-uri în stațiile de autobuz, sisteme de e-ticketing, aplicații mobile de informare a pasagerilor și sisteme de monitorizare video.

În urma licitației publice, contractul a fost atribuit companiei poloneze Solaris Bus & Coach.

Autobuzele achiziționate de Primăria Hunedoara au o lungime de 12 m, o lățime de 2,5 m și o înălțime de 3,1 m. Capacitatea maximă este de 100 de pasageri, din care 30 de locuri pe scaune. Autobuzele vor fi personalizate în culorile orașului (alb – albastru).

„Funcționalizarea lor depinde și de ritmul în care se va reuși construirea noii autobaze a municipiului, lucrare care a început zilele acestea, pe amplasamentul vechii autobaze de la Hășdat, investiție inclusă în proiectul cu finanțare europeană numit «Coridorul Central». Odată puse la lucru, noile autobuze le vor oferi pasagerilor condiții de călătorie la standardele europene actuale”,

a declarat Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.

Achiziția a fost posibilă datorită proiectelor cu finanțare europeană nerambursabilă, întocmite de Primăria municipiului Hunedoara pentru modernizarea transportului prin investiții în transportul public ecologic, proiecte în valoare totală de circa 30 de milioane de euro, finanțate prin POR 2014 – 2020, a precizat Primăria. Termenul contractual de livrare este de 15 luni, potrivit primarului municipiului Hunedoara.

Articole similare

Ad