Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Firmele franceze isi subtiaza flotele, iar soferii vor sa se reprofileze

Diferentele dintre salariile soferilor din diverse tari sunt importante, asa cum reiese din analiza publicatiilor franceze: un francez castiga in medie 2.595 de euro pe luna, pe cand un polonez, 1.428 de euro, si un maghiar, 1.290 de euro. Dar de acum, conform noii legi, in cazul unui control, toti trebuie sa prezinte documente care sa arate cu cat sunt platiti si unde anume fac transport.
O echipa a unei televiziuni franceze a stat de vorba cu un sofer francez care a declarat ca lucreaza 200 de ore pe luna si castiga 2.500 de euro net, incluzand primele si cheltuielile de deplasare. El arata ca e tot mai dificil sa fii sofer francez in ziua de azi, in conditiile in care transportatorii din Europa de Est lucreaza in vest cu tarife mai mici, si ca se gandeste chiar sa-si schimbe meseria.

Firma angajatoare avea acum cinci ani 40 de camioane si intre timp a ajuns 13, din cauza ca a pierdut multi clienti in ultimii ani, cand au inceput sa fie folositi tot mai mult soferii din est, inclusiv pentru transport pe teritoriul Frantei.
In acelasi reportaj se mai arata ca soferii francezi nu mai pot beneficia de cresteri salariale in conditiile actuale date de concurenta neloiala si ca pe 15 martie ei intentioneaza sa protesteze pentru a obtine astfel de majorari.

Articole similare

Ad