Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Noi sancțiuni privind echiparea camioanelor cu tahograf ELD în Canada

Inspectorii și polițiștii rutieri din provinciile și teritoriile canadiene vor putea emite amenzi pentru conducătorii de autovehicule comerciale care conduc vehicule ce nu au un tahograf ELD, conforme cu normele canadiene, începând cu prima zi a acestui an.

Normele care impun utilizarea tahografului în Canada au intrat oficial, în vigoare, din data de 12 iunie 2022, dar majoritatea provinciilor și teritoriilor nu au fost pregătite pentru începerea punerii în aplicare la acel moment. Din acest motiv, au implementat o perioadă de adaptare. Însă, începând cu 1 ianuarie 2023, flotele care operează în Canada trebuie să aibe instalat și activat unul dintre dispozitivele aprobate de Transportul din Canada, chiar dacă flota are sediul în altă țară.

În plus, tahograful ELD înregistrează, nu numai, orele de lucru, ci și viteza vehiculului sau locația sa.

Cu toate acestea, asociația Commercial Vehicle Safety Alliance (CVSA) recomandă șoferilor să verifice cerințele teritoriului canadian, precum și reglementările acestora înainte de a pleca la drum.

Asociațiile provinciale de transport rutier care formează Alianța CVSA canadiană au întocmit un tabel care explică la ce se pot aștepta. Mandatul ELD nu modifică niciuna dintre cerințele de bază ale Canadei privind orele de lucru.

Articole similare

Ad