Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Nokian Tyres, discuții cu premierul Nicolae Ciucă privind ajutorul de stat din România

Reprezentanții Nokian Tyres s-au întâlnit miercuri, 14 septembrie, la București cu Nicolae Ciucă, premierul României. Discuțiile au vizat noi măsuri de sprijin privind pachetele de ajutor de stat în contextul în care producătorul finlandez de anvelope intenționează să își mute capacitățile de producție din Rusia.

La sfârșitul lunii iunie, compania finlandeză Nokian Tyres a anunțat că își va închide fabricile din Rusia.

Discuțiile cu premierul Ciucă s-au axat pe pachetele de ajutoare de stat disponibile pentru investițiile mari din țară și pe disponibilitatea României de a răspunde nevoilor de relocare a capacităților industriale de producție, ca urmare a agresiunii militare rusești din Ucraina.

Până în acest an, Nokian Tyres a avut cele mai mari fabrici în Rusia, unde grupul producea circa 80% din capacitatea sa de producție. Pe de altă parte, Rusia și Asia reprezentau aproximativ 20% din vânzările nete ale companiei.

Astfel, Nokian Tyres ar putea fi pe locul patru în topul celor mai mari producător de anvelope din România după Michelin, Pirelli și Continental. Cei trei producători prezenți au investit constant în fabricile locale.

„România a început deja procesul de adoptare a standardelor OCDE, care, alături de implementarea reformelor din PNRR, vor transforma administraţia publică şi vor facilita funcţionarea mediului de afaceri la un nivel optimizat. Am demonstrat că frontierele externe ale Uniunii Europene sunt bine păzite de România şi astfel am arătat că suntem capabili să ne asumăm şi protejarea frontierelor Spaţiului Schengen, ceea ce reprezintă cu siguranţă un atu suplimentar în atractivitatea noastră pentru investitori”,

a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Articole similare

Ad