Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Luxorcomp se lupta in continuare cu CJ Hunedoara

Compania de transport, Luxorcomp continua sa se lupte cu Consiliul Judetean Hunedoara pentru desfiintarea taxei de tranzit pe care acesta din urma a instituit-o inca din 2013. Nivelul taxei de tranzit poate ajunge la 20.000 de lei, iar amenda pentru neplata la 5.000 de lei.
De curand, s-a pronuntat sentinta favorabila asupra actiunii in contencios administrativ formulata de Prefectul Judetului Hunedoara catre CJ Hunedoara. Deoarece pentru instituirea acestei taxe, CJ Hunedoara nu a cerut aviz de la Consiliul Concurentei, asa cum prevede art. 21 din Legea 21/1996, este posibil ca actiunea Prefectului sa fi avut drept scop evitarea unui control de la Consiliul Concurentei, mai degraba decat grija pentru buzunarul transportatorilor.
 

Mai ales ca, la primul termen de judecata, Prefectul a dorit sa-si retraga cererea deoarece CJ Hunedoara a raspuns criticilor formulate. Insa, in final, a renuntat, mai ales ca Luxorcomp a venit cu motive suplimentare fata de cele invocate de Prefect, care se referea numai la o neclaritate a legii. Printre motivele suplimentare aduse se numara lipsa transparentei decizionale, dar si neobtinerea avizului de la Consiliul Concurentei. In plus, in conditiile in care OG 43/1997 interzice eliberarea de AST-uri pentru marfurile divizibile, acestea, totusi, erau permise prin Hotararea Consiliului Judetean Hunedoara 237/2013 contra sumei de 50 de lei/zi. Luxorcomp a mai explicat ca aceasta hotarare nu are o justificare economica, in sensul ca nu se stie cum s-au stabilit tarifele. „Se poate face recurs la hotararea actuala, dar nu cred ca au sanse de castig deoarece au niste argumente foarte slabe. Pozitia lor a fost aceea ca din pozitia pe care o au pot stabili oricand taxe.

Articole similare

Ad