Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Prologis a raportat o rata de ocupare de 93,1%, la finele primului trimestru

Dezvoltatorul de spatii industriale Prologis, a anuntat, la sfarsitul primului trimestru, o rata de ocupare la nivelul portofoliului de 93,1 %.
Prologis a achizitionat, in primul trimestru, un parc logistic cu o suprafata de 69.105 m2, situat la 23 de kilometri vest de centrul Budapestei, redenumit Prologis Park Budapest M1 si a inceput construirea a doua cladiri speculative cu o suprafata de 46.200 m2 in Polonia. De asemenea, Prologis a livrat doua cladiri speculative cu suprafata de 53.600 m2, care includ 30.000 m2 in Prologis Park Prague-Airport si 23.600 m2 (suprafata inchiriata in totalitate) in Prologis Park Bratislava.
 

Compania a inchiriat spatii ce cumuleaza peste 532.000 m2, reprezentand o crestere de 77% comparativ cu aceeasi perioada din 2014. Aceasta activitate cuprinde noi acorduri de inchiriere pentru o suprafata totala de 164.000 m2 si contracte de reinnoire pentru aproximativ 270.000 m2, restul pana la suprafata totala fiind reprezentat de contracte pe termen scurt. Tranzactiile realizate in Polonia reprezinta aproximativ 57% din toate contractele de inchiriere semnate in regiune.
"Am inceput acest an cu un avant puternic", a declarat Ben Bannatyne, managing director si director regional, Prologis Central&Eastern Europe, subliniind: "am investit semnificativ in primul trimestru, axandu-ne pe noi proiecte de dezvoltare si achizitii. Rata de ocupare mare inregistrata in Polonia si in regiunea CEE ne-a redat increderea ca este momentul oportun pentru cladirea construita recent in Praga si cele doua cladiri speculative inca nefinalizate din Polonia".
Avand o implicare activa in cinci tari din regiune si un portofoliu care totalizeaza 4,2 milioane m2, Prologis este cel mai important furnizor de spatii de distributie din Europa Centrala si de Est.
La 31 martie 2015, Prologis detinea sau avea investitii, integral sau prin co-investitii, in proprietati si proiecte de dezvoltare estimate in total la aproximativ 55 milioane m2 in 21 de tari.

Articole similare

Ad