Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Goodyear si London School of Economics si-au unit fortele pentru o cercetare privind siguranta rutiera

Goodyear si London School of Economics and Political Science (LSE) anunta inceperea cooperarii pe un proiect de cercetare inovativ privind siguranta rutiera, care va cauta sa identifice modul in care conducatorii auto isi influenteaza reciproc comportamentul pe drum. Proiectul, administrat de LSE Consulting, este conceput sa contribuie la dezbaterea privind siguranta rutiera in Europa cu o serie de insight-uri empirice unice.
“Cercetarea actuala privind siguranta rutiera este centrata in speta pe modul in care conducatorii auto isi folosesc vehiculele intr-un mediu fizic, vazut ca opus celui social.
 

Odata cu noul nostru proiect de cercetare, vom incepe sa analizam modul in care conducatorii auto interactioneaza intre ei, precum si atitudinile pe care le au fata de alti conducatori auto, pentru a vedea care sunt efectele asupra condusului auto cu risc. Echipa noastra de cercetare de la Departamentul de Psihologie Sociala de la LSE este extrem de incantata de oportunitatea de a utiliza cele mai recente tehnologii de cercetare descoperite in psihologia sociala pentru o abordare a sigurantei rutiere dintr-un unghi care nu a mai fost pus in evidenta pana acum”, a explicat Dr. Chris Tennant, care conduce acest proiect de cercetare in cadrul LSE.
Colaborarea marcheaza un alt pas important in eforturile Goodyear de a contribui la dezbaterea privind siguranta rutiera cu noi date statistice si proiecte de cercetare care sa initieze recomandari despre cum poate fi mai bine abordata aceasta chestiune societala. Goodyear a condus pana acum cercetari despre conducatorii auto tineri incepatori (2012), despre instructorii auto (2013) si despre parintii tinerilor conducatori auto incepatori (2014), studii care au dus la publicarea unui studiu tip White Paper intitulat ‘Driving Safety First: Imbunatatirea sigurantei rutiere pentru conducatorii auto incepatori’, cea de-a doua editie a acestei publicatii fiind tiparita in luna noiembrie a anului 2014. Studiul a fost impartasit cu factori de decizie politici cheie si cu organizatii care se ocupa de problema sigurantei rutiere.
Parte a acestui proiect de cercetare derulat impreuna cu LSE este si un studiu pan-european al comportamentului conducatorilor auto din 15 tari, ce ar trebui sa furnizeze informatii care sa vina in sprijinul ideii de invatare permanenta de-a lungul vietii, idee sustinuta de Goodyear ca parte de baza in imbunatatirea sigurantei rutiere. O mare parte a cercetarii intreprinse de Goodyear acum si a recomandarilor de politici publice, precum obtinerea carnetului auto dupa absolvire, au venit in sprijinul acestei filosofii.

Articole similare

Ad