Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Inspectia Muncii a dat amenzi de circa jumatate de milion de euro intr-o saptamana

Inspectia Muncii a desfasurat, in perioada 6-10 iulie 2015, actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare totala de 448.932 euro, adica 1.986.300 de lei. Au fost depistate 193 de persoane care lucrau la negru, dintre care 30 la Constanta, 28 in judetul Mehedinti si 22 in judetul Bihor.
In domeniul relatiilor de munca s-au aplicat amenzi in valoare de 1.618.300 de lei din care 1.280.000 de lei pentru munca la negru. Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara contracte individuale de munca, inspectorii de munca au facut 4 propuneri de cercetare penala.
 

Au fost sanctionati 85 de angajatori si alte 25 de persoane fizice pentru ca au acceptat sa munceasca la negru. 373 dintre controale au fost efectuate in timpul noptii.
In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca s-au aplicat amenzi in valoare de 368.000 de lei. Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 33 de evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca. Dintre acestea 9 au avut loc in judetul Arges. Au fost dispuse 10 opriri de echipamente, dintre care 6 in judetul Ialomita si 3 in Neamt. In Bucuresti a fost dispusa sistarea activitatii a 2 angajatori pentru a se evita posibile accidente.
”Prevenirea accidentelor face parte integranta din managementul de succes al unei intreprinderi. Lipsa de calificare la locul de munca este un factor favorizant al producerii accidentelor de munca si, de aceea, noi recomandam formarea eficienta dublata prin buna administrare si supraveghere. Angajatorii pot preveni majoritatea accidentelor si imbolnavirilor la locul de munca prin masuri adecvate, daca identifica si apoi elimina, sau cel putin reduc la minimum, pericolele la locul de munca. ”, a spus Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

Articole similare

Ad