Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Immofinanz Group a inceput constructia LOG.IQ Bucuresti

Immofinanz Group a demarat constructia centrului logistic LOG.IQ Bucuresti, amplasat langa soseaua de centura, la Mogosoaia. Suprafata totala a terenului este de 280.000 m2, iar cele patru cladiri de depozite prevazute in proiect vor avea in final o suprafata inchiriabila de 140.000 m2, la care se vor adauga aproximativ 13.000 m2 constand in spatii adiacente si de birouri. Pentru inceput vor fi construiti 40.000 m2, livrarea fiind planificata pentru al patrulea trimestru din 2015 (hala B) si primul trimestru din 2016 (hala A).
 

Depozitele vor fi configurate standard pentru marfuri ambientale si vor avea o inaltime utila de 10,5 m. In functie de solicitarile primite de la clienti se pot configura zone de temperatura controlata sau avand alte specificatii. Toata infrastructura rutiera in interiorul parcului logistic este deja finalizata, plus accesul pe calea ferata. LOG.IQ beneficiaza de o amplasare foarte buna, cu intrare din Centura Capitalei, legatura rapida cu autostrazile A1, A2 si A3 si in apropiere de aeroportul Otopeni. Inclusiv pentru viitorii angajati (1.500 estimati la finalizarea proiectului) va fi usor de ajuns la locatie, cu mijloacele de transport public.
Valoarea investitiei pentru prima etapa a LOG.IG este de 16,7 milioane de euro, la care se adauga investitia anterioara de 19 milioane de euro, care a inclus achizitia terenului si realizarea infrastructurii. La finalizarea etapelor doi si trei, valoarea totala a investitiei in parcul logistic va atinge 80 de milioane de euro.
LOG.IQ, al carui nume semnifica „proprietati logistice inteligente“, este un proiect construit speculativ si se adreseaza atat operatorilor din sectorul industrial, cat si colaboratorilor internationali ai grupului austriac. In prezent se poarta discutii avansate pentru inchirierea spatiului, fiind inaintate deja solicitari care depasesc suprafata disponibila a primei etape de constructie.
Investitiile Immofinanz Group in Romania vor continua si cu alte zone din tara. Astfel, urmeaza extinderea LOG.IQ Ploiesti, unde contractul cu Profi, care opereaza deja 15.000 m2, a fost prelungit cu inca cinci ani, si urmeaza sa fie construita faza a doua a proiectului, respectiv alti 15.000 m2. Dintre acesstia, 12.000 m2 au fost contractati deja tot de Profi.
Immofinanz Group este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori imobiliari din Europa Centrala si de Est. Portofoliul grupului include la aceasta ora 470 de proprietati, avand o valoare de piata de circa 6,8 miliarde de euro. Activitatea este concentrata pe segmentele de logistica, birouri si retail in opt piete regionale principale. Germania ramane cea mai importanta piata pentru Immofinanz, 70% din portofoliul de logistica fiind concentrat acolo, urmata de Ungaria si Romania, potrivit lui Sorin Visoianu, Country Manager Office & Logistics pentru Romania si Bulgaria in cadrul Immofinanz Group.

Articole similare

Ad