Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

GlobalVision a livrat 100.000 m2 în 2022

GlobalVision şi-a continuat în 2022 ritmul alert de dezvoltare din anii precedenţi, livrând aproximativ 100.000 m2 de spaţii logistice şi industriale, în parcurile din Bucureşti, Constanţa,Timişoara şi, mai nou, la Târgu Mureş. De altfel, aici a fost lansat primul proiect din seria „Last Mile City Logistics” – Mureş City Logistics, ce constă în dezvoltarea unor spaţii moderne pentru depozitare şi activităţi de producţie uşoară, în zone strategice din punct de vedere al optimizării costurilor ce ţin de operaţiuni, inclusiv logistică. Sunt parcuri dezvoltate în proximitatea marilor oraşe (principale şi secundare), cu acces facil la centrele urbane prin infrastructură modernă (existentă şi planificată), dar şi prin transport public.

„Cererea a crescut în sud-estul ţării, unde avem potenţial de dezvoltare de până la 500.000 m2. De exemplu, cei 20.000 m2 livraţi în Constanţa Business Park au fost închiriaţi în proporţie de aproape 100% în doar câteva luni, un record de timp în procesul tranzacţiilor industriale. Iar din spaţiul total, aproximativ 65-70% este ocupat de chiriaşi pentru care am personalizat unităţi de producţie uşoară, spre deosebire de prima clădire similară ca suprafaţă, livrată anul trecut, unde se derulează exclusiv activităţi logistice”, a explicat Tatiana Pria, Leasing Manager GlobalVision.

Strategia companiei este de a construi unităţi ce oferă flexibilitate în adaptatea la diferite tipuri de activităţi şi, tocmai de aceea, se mizează pe implementarea de tehnologii de ultimă generaţie, care permit optimizarea costurilor operaţionale.

Portofoliul GlobalVision – proiecte dezvoltate şi administrate – se ridică la peste 350.000 m2 de spaţii industriale şi logistice, la care se adaugă şi clădiri de birouri, spaţii comerciale şi rezidenţiale în Bucureşti. La finalul lui 2022, dezvoltatorul era prezent în 8 oraşe din ţară. Planul pentru 2023 este de extindere în alte 7 localităţi, în condiţiile în care volumul tranzacţiilor noi de închiriere se estimează să atingă pragul de 50.000 m2. De altfel, tot în acest an se va demara investiţia în parcul Otopeni City Logistics, lângă aerportul internaţional, pentru a atrage atât întreprinderi mici şi mijlocii, cât şi un potenţial terminal cargo în viitor. Construcţia parcului logistic va începe cu o primă unitate, în perioada următoare fiind planificate discuţii pentru preînchirierea spaţiilor.

Articole similare

Ad