Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Parteneriat EVW Holding-WebEye pentru scaderea cheltuielilor cu flota

EVW Holding a incheiat un parteneriat cu furnizorul de solutii telematice WebEye, cu scopul reducerii cheltuielilor de administrare a flotelor DAF. Astfel, toate vehiculele din flota demo a EVW Holding vor fi dotate cu unitati de bord WebEye. Prin aceasta, EVW Holding se alatura dealerilor europeni DAF in campania „Sa conducem pentru viitor”, ale carei prioritati sunt protectia mediului si aplicarea celor mai bune practici in materie de sustenabilitate.
 

Prin parteneriatul cu WebEye, 50 de camioane DAF Euro 6 au fost echipate cu sisteme telematice de ultima generatie care furnizeaza utilizatorilor informatii privind modul in care sunt exploatate vehiculele, iar la final administratorul flotei primeste un set de solutii pentru rationalizarea cheltuielilor legate de sarcinile de transport.
„Parteneriatul cu WebEye Romania a fost o alegere fireasca pentru noi, mai ales ca DAF colaboreaza deja cu WebEye Ungaria. Suntem convinsi ca solutiile furnizate de ei vor adauga valoare business-ului nostru, mai ales in contextul demararii campaniei «Sa conducem pentru viitor», prin care ne implicam in promovarea unui mediu de lucru sustenabil in domeniul transporturilor europene“, a declarat Adrian Gorcea, country manager New Trucks Sales in cadrul EVW Holding.
Iar Levente Gall, director de vanzari WebEye Romania, puncteaza faptul ca „un business modern inseamna deschidere catre inovatie, preocupare constanta pentru optimizarea resurselor si respect pentru mediul inconjurator. Am gasit in EVW Holding un partener care, asemenea noua, impartaseste aceste valori si credem ca avem solutiile ideale pentru a raspunde pretentiilor unei flote moderne, cum este cea de vehicule DAF.”
Reprezentantii EVW Holding atrag si cu aceasta ocazie atentia asupra unor greseli in conducerea camioanelor care pot creste cheltuielile de exploatare si determina uzura timpurie a componentelor: folosirea improprie a ralantiului sporeste gradul de incarcare cu funingine a sistemului de post-tratare a gazelor de evacuare, alegerea incorecta a turatiei provoaca uzarea prematura a motorului, neutilizarea rularii libere, a franei de motor si a retarderului necesita schimbarea frecventa a componentelor sistemului de franare si a anvelopelor s.a. Or, cu ajutorul serviciului WebEye pot fi identificate si analizate costurile ascunse care decurg din obiceiurile de condus ale soferilor. Serviciul analizeaza in primul rand pozitia pedalei de acceleratie, utilizarea tempomatului si a intarderului, alegerea turatiei, modul si frecventa franarilor, distributia cuplului si rularea din inertie, deoarece acestea sunt cele mai importante criterii de analiza a performantei soferilor si determina aproximativ doua treimi din cheltuielile firmelor de transport.
Datele culese pe parcursul analizelor arata pentru fiecare sofer domeniul in care are nevoie de instruire pentru a-si dezvolta aptitudinile, iar firmele de transport pot propune cursuri de conducere prin intermediul carora sa fie dezvoltate pe termen lung diferite stiluri de condus, in concordanta cu diverse conditii de mediu.
Un alt aspect la fel de important a fost realizarea unui sistem de notare si a unui raport si a unei analize referitoare la intreaga flota auto, prin intermediul carora pot fi monitorizate permanent atat dezvoltarea aptitudinilor soferilor, cat si eficienta cursurilor de formare. Sistemul usureaza si munca persoanelor responsabile de organizarea transporturilor, deoarece permite identificarea soferului celui mai potrivit pentru realizarea unei anumite sarcini de transport pe baza abilitatilor sale, astfel optimizandu-se si organizarea transporturilor.

Articole similare

Ad