Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Dupa cresterea masiva din T1 a volumelor de transport, T2 aduce scaderi de 0,6%

Potrivit datelor inregistrate pe platforma Transporeon si analizate de Capgemini Consulting, volumul schimburilor comerciale este un factor puternic de influenta asupra cererilor de transport si implicit a preturilor. Astfel, in T2 2015, se asteapta ca volumele schimburilor comerciale din Europa sa scada cu 0,6%, la 2.024 miliarde de euro, comparativ cu T1 2015 (2.035 miliarde de euro).
 

Aceasta scadere se aliniaza trendului din anii precedenti, cand cresterea puternica din T1 a fost urmata fie de o majorare minora, fie de o scadere a volumelor, in Q2. Comparativ cu perioada similara a lui 2014 (1.989 miliarde de euro), se constata o crestere de 1,7% care reflecta recuperarea continua a comertului la nivel mondial.
In T2 2015, toate industriile au avut o traiectorie de crestere a preturilor. De exemplu, indicele pentru materiale de constructii a crescut cu 9,5%, iar piata lemnului a inregistrat o crestere similara, de 9,7%. De asemenea, pretul din industria cartonului si a tiparirii a crescut cu 10,5%. Majorarile din semestrul al doilea au fost aliniate trendului observat in ultimii ani.

Articole similare

Ad