Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Asiguratorul corporate CertAsig a crescut cu 20% in prima jumatate din 2015

CertAsig si-a crescut volumul de afaceri cu 20% in prima jumatate a lui 2015, ajungand la prime totale subscrise de 7 milioane €, fata de 5.8 milioane € in aceeasi perioada a lui 2014.
Aproximativ o treime din primele subscrise au fost generate in asigurari de garantii contractuale, o clasa de asigurari specializate in care CertAsig este al doilea jucator ca marime din Romania, cu prime totale subscrise de 2 milioane € in prima jumatate a anului 2015.
Asigurarile de garantii acopera riscurile contractuale care pot interveni intre companii furnizoare si companii sau institutii beneficiare.
 

Asigurarile pentru domenii ingineresti si constructii reprezinta clase de asigurari cheie pentru CertAsig, generand 12% din volumul de prime subscrise, cu 0.8 milioane €. Potofoliul CertAsig in aceste clase de asigurari a crescut cu 13% in primul semestru 2015, chiar si in contextul in care acest segment de piata a fost in declin in Romania.
Asigurarile maritime (casco maritim, raspunderi generale), asigurarile pentru cargo si asigurarile aviatice generale genereaza cumulat aproximativ o treime din primele subscrise de CertAsig. Majoritatea clientilor sunt proprietari si operatori de nave sau aeronave din Turcia, dar asiguratorul ofera aceleasi produse si clientilor din Romania si Bulgaria. In Romania, compania asigura peste 300 de nave, care opereaza in principal in bazinul Marii Negre sau in imprejurimi.
Asigurarile pentru cargo si bunuri in tranzit au avut o evolutie exceptionala, generand o crestere a primelor subscrise cu 40% fata de perioada similara a anului anterior si depasind in prezent 5% din totalul primelor subscrise de CertAsig.
O alta arie de crestere semnificativa a fost in numarul clientilor de asigurari colective de accidente. „Desi este un segment de piata mic, reprezentand doar 1% din volumul nostru de afaceri, cred foarte tare ca din ce in ce mai multe companii vor constientiza necesitatea de a-si gestiona aceste riscuri si vor cauta asigurari eficiente. Propunem acest produs de asigurari in principal companiilor care ne sunt deja clienti, astfel ca suntem in masura sa le oferim termeni foarte avantajosi“, spune CEO-ul CertAsig.
CertAsig a achitat daune de 2.46 milioane € in primele 6 luni din 2015. Printre cele mai mari daune achitate de asigurator a fost o dauna de 0.8 milioane €, pentru o garantie de buna executie, subscrisa pentru o fabrica de piese electrice din Transilvania.

Articole similare

Ad