Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Salariile din sectorul privat au crescut in medie cu 4,1% in 2015

Cresterea medie a salariilor din sectorul privat a fost de 4,1% in 2015, potrivit editiei din acest an a studiului salarial si de beneficii PayWell Romania, nivel similar celui de anul trecut.
„Desi diferenta nu este majora, este primul an dupa multa vreme in care cresterea medie salariala din Romania a fost mai mare decat cea planificata initial de companii (3,9%).
 

Acesta este un semn ca economia este pe o traiectorie ascendenta. In plus, ca urmare a perioadei de deflatie pe care o traverseaza Romania, in principal datorita reducerii cotelor de TVA, angajatii romani se bucura de o apreciere a puterii de cumparare, ceea ce ne asteptam sa se traduca intr-o crestere sustinuta a consumului atat in 2015, cat si in 2016“, a declarat Mihaela Mitroi, Liderul Departamentului de Consultanta Fiscala si Juridica, PwC Romania.
Cea mai mare crestere salariala in 2015 a fost inregistrata in sectoarele farmaceutic si bunuri de larg consum (4,5% in fiecare caz). Similar anului trecut, cresteri salariale sub media pietei au fost calculate pentru sectoarele bancar (2%) si retail (3,7%).
„Spre deosebire de anii anteriori, in 2015 am remarcat cresteri salariale mai sustinute in sectoarele direct influentate de evolutia consumului intern, cum ar fi cel al bunurilor de larg consum, si chiar si retail comparativ cu anii anteriori. Singurul sector in care cresterile salariale sunt semnificativ mai mici comparativ cu tendinta generala a pietei ramane cel bancar, care se confrunta in continuare cu provocari interne ce tin de restructurari de portofolii, achizitii, cat si de influente macro-economice externe“, a explicat Horatiu Cocheci, Senior Manager, Liderul Echipei de Servicii de Consultanta in Resurse Umane, PwC Romania.

Articole similare

Ad