Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

An record pentru Volvo Trucks în 2022 – volume maxime istorice și creșterea cotei de piață în 41 de țări

Volvo Trucks în 2022 a executat cea mai bună performanță din istoria companiei. Producătorul global de camioane a livrat 145.195 de camioane în 2022, o creștere de 19% față de 2021, când au fost livrate 122.525 de camioane. Volvo Trucks și-a crescut, de asemenea, cota de piață în segmentul camioanelor grele (≥ 16 tone) în 41 de piețe la nivel global. Livrările record și creșterea cotei de piață ar trebui privite în lumina lipsurilor din lanțul de aprovizionare care au predominat pe tot parcursul anului.

„Am avut un an fantastic, având în vedere vremurile incerte și dificile în care trăim. În ciuda lipsurilor din lanțul de aprovizionare și a perturbărilor din producție, am reușit să ne creștem semnificativ volumele și să ducem camioanele la clienții noștri, astfel încât aceștia să se dezvolte și să își îmbunătățească afacerile. Acest lucru se datorează colaborării strânse cu furnizorii noștri, precum și muncii asidue depuse în propria noastră organizație și la dealerii noștri”, a declarat Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

În Europa, Volvo Trucks deține o cotă de piață de 18,2%, cea mai mare din toate timpurile. Volvo Trucks este lider de piață în mai multe țări europene. Compania și-a crescut, de asemenea, cotele de piață în America de Nord și Australia, ajungând la 10,8% și, respectiv, 17,0%. În Brazilia, Volvo Trucks și-a mărit cota de piață la 24,6%, devenind astfel lider de piață pentru prima dată în istorie.

„Am lansat cu succes noi produse și servicii pe parcursul anului și am vândut, de asemenea, vehicule către mulți clienți noi. Feedback-ul pe care îl primim de la clienți este că aceștia apreciază și prețuiesc cu adevărat camioanele noastre de înaltă calitate și eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, precum și sprijinul profesional și rapid pe care îl primesc de la rețeaua noastră extinsă de dealeri și ateliere. Toți acești factori contribuie la propria rentabilitate”, spune Roger Alm.

Lider în electrificarea transporturilor

Volvo Trucks a început producția în serie de camioane electrice de mare tonaj în 2022, fiind primul producător global de camioane care a făcut acest lucru. Livrările de camioane electrice arată acum în mod clar o tendință pozitivă și în creștere. SUA, Germania, Olanda, Norvegia și Suedia sunt astăzi cele mai mari piețe pentru camioanele electrice Volvo.

„Mulți dintre clienții noștri, atât în Europa, cât și pe multe alte piețe, au început trecerea la electricitate în cursul anului. Ei văd în mod clar că transportul cu emisii zero reprezintă o oportunitate de afaceri din ce în ce mai mare și mai interesantă. Sunt foarte încrezător că această tendință va continua și se va consolida rapid în anii următori”, afirmă Roger Alm.

Articole similare

Ad