Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Conflictul Rusia-Ucraina au afectat puternic vanzarile de remorci din Europa de Est

Potrivit unui studiu realizat de CLEAR International, instabilitatea din Ucraina si oretul instabil al titeiului au avut un efect devastator asupra cererii de remorci din Rusia. Despre intervalul 2017-2019 se credea ca va veni cu o revigorare puternica a economiei dar acum estimarile arata o recuperare moderata.
Ca urmare, desi pana in 2010 Rusia era cea mai mare piata pentru remorci din estul Europei, acum a cazut sub Turcia sau Polonia. Si Ucraina si Belarus vin acum dupa Ungaria si Cehia.
 

Dupa ce vanzarile de remorci si-au revenit semnificativ in 2011, de atunci au urmat ani sub acel nivel, 2015 urmand a fi un an la fel de slab ca anii precedenti. Asta desi in Europa de Vest vanzarile au crescut destul de mult in 2014/2015.
Desi vcomertul din aceasta zona a atins un maxim la finalul lui 2013, in 2014 situatia s-a destabilizat, din nou din cauza conflictului dintre Rusia si Ucraina.
Estimarile economice arata doi ani de crestere a PIB-ului si investitiilor, ceea ce va duce la cresterea volumului de transport. Ca urmare, se crede ca anul viitor va creste cererea de remorci in toate cele 15 tari din zona.

Articole similare

Ad