Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Scania Fuel Masters premiaza soferii care obtin consumuri reduse de combustibil

In octombrie, Scania a lansat competitia online Fuel Masters unde toti soferii profesionisti vor putea compara cele mai bune consumuri de combustibil obtinute in calatoriile lor prin intermediul telefoanele mobile. Site-ul incurajeaza soferii profesionisti sa concureze pentru diferite premii oferite de Scania si pentru a castiga recunoasterea colegilor lor. „Aceasta este inca o modalitate prin care Scania demonstreaza cat de mult se concentreaza pe reducerea consumului de combustibil", spune Björn Fahlström, vicepresedinte Product Management Scania Trucks.
 

Acesta a mai explica ca, datorita celor peste 140.000 de vehicule Scania pe traseu, conectate intre ele, se poate urmari o scadere constanta a consumului de carburant pe tona-km. Pe langa optimizarile pe care noi facute la camioane, factori precum pregatirea soferilor si cresterea gradului de constientizare a ceea ce inseamna consum redus de combustibil pentru autonomia operationala totala si sustenabilitate, contribuie in mod semnificativ la mentinerea unui consum scazut.
Competitia Scania Fuel Masters este deschisa tuturor soferilor care conduc camioane Euro 5 si Euro 6, indiferent de marca vehiculului si se va desfasura timp de opt saptamani. Juriul va lua in considerare tipul de vehicul si operatiunea la care este supus. Acesta este format din patru specialisti de la Scania si acestia vor alege saptamanal trei castigatori pentru a primi fiecare cate un ceas Scania.
Pentru cei interesati este simplu sa se inscrie in competitie. Soferii trebuie sa intre pe http://fuelmasters.scania.com/ unde trebuie sa adauge rezultatele de consum, datele vehiculului, masa totala (GTW), conditiile meteo de drum impreuna cu o imagine a camionului. Depinde de fiecare sofer in parte sa determine daca, de exemplu, 36,5 litri la 100 de km este un rezultat bun pentru un Scania G 450 6×4 pe o ruta intre Varsovia si Gdansk, parcursa pe ploaie, cu trailer si excavator.
Pe langa transmiterea performantelor de conducere, soferii pot regasi pe site si o serie de sfaturi de la Cem Kizilkaya, instructor Scania la Transport Laboratory din Södertälje, Suedia.
Datorita numarului mare de soferi care pot "claxona" rezultatele publicate pe site-ul Scania Fuel Masters, Fahlström este convins ca aceasta competitie va fi una fair-play si, spune el, "Daca oferi rezultate ridicole cu siguranta vei marca un autogol".
Fahlström sustine ca, desi ar putea parea ciudat ca este permisa inscrierea in concurs a soferilor care conduc vehicule fabricate de alte companii, Scania nu are de ce sa se teama. "Scania se bazeaza pe ceea ce vehiculele si serviciile sale pot livra in termeni de performanta si calitate", spune el. "Asta inseamna ca nu suntem ingrijorati de soferii care conduc alte marci de camioane. La randul lor si ei pot livra rezultate bune in limitele propriilor parametri."

Articole similare

Ad