Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Amazon vrea să reducă cursele cu avionul

După o fază de creștere neîntreruptă care a început în 2016, Amazon Air încetinește ritmul și, într-adevăr, potrivit unor articole din presa americană, nu își va reînnoi contractul de închiriere cu Air Transport Services Group pentru opt aeronave B767-200F între mai și septembrie 2023. Sursa este perspectiva privind flota sa publicată chiar de Astg la 6 februarie 2023.

Compania spune că va retrage trei unități, în timp ce celelalte cinci vor fi închiriate altor companii sau vândute. Nu numai atât, se așteaptă ca alte B767F închiriate de Astg către Amazon să își reducă orele de funcționare în prima jumătate a anului 2023, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Această veste vine la doar câteva săptămâni după cele privind încetinirea dezvoltării de noi platforme logistice – care are loc în principal în SUA din cauza contracției economiei și, prin urmare, a vânzărilor online – așteptată în prima jumătate a acestui an. Rămâne de văzut dacă acest lucru va avea consecințe și asupra declarației făcute de Amazon în octombrie anul trecut cu privire la închirierea a 10 avioane A330-300 transformate din avioane pentru pasageri în avioane de marfă. Aceste aeronave ar trebui să fie închiriate de la Altavair și operate de Hawaiian Airlines.

Transportul aerian expres nu suferă doar la Amazon, ci și la cei mai mari doi operatori globali, FedEx din SUA și DHL din Germania, unde au existat, de asemenea, rapoarte privind o încetinire a operațiunilor în ultimele săptămâni.

Articole similare

Ad