Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Maersk renunță la activele logistice din Rusia

AP Moller – Maersk (Maersk), liderul global în servicii de logistică, a încheiat un acord pentru a ceda către IG Finance Development Limited cele două locații logistice din Sankt Petersburg și Novorossiysk. Decizia este o consecință luată în martie anul trecut de a-și întrerupe operațiunile în Rusia.

Tranzacția a obținut aprobările de reglementare necesare în UE și Rusia. Potrivit Maersk, IG Finance Development a încheiat un acord cu Arosa, un mare importator de produse alimentare din Rusia, pentru a opera ambele situri. De asemenea, compania a adăugat că cesionarea este încheiată și intră în vigoare începând cu 17 februarie 2023.

Maersk a mai precizat că depozitul interior din Novorossiysk de 28.750 de metri pătrați are o capacitate de 1.500 de containere (TEU) și este specializat în manipularea mărfurilor comerciale (precum, ar fi cerealele) de la vagoanele de cale ferată la containerele maritime. De asemenea, depozitul frigorific și congelat din Sankt Petersburg de 23.500 metri pătrați a fost înființat în 2020.

„Suntem încântați că am găsit un nou proprietar pentru cele două locații logistice din Rusia și, astfel, ne punem în aplicare decizia noastră de a cesiona toate activele noastre din această țară. De-a lungul procesului de cesionarea, am simțit, în calitate de companie, o puternică responsabilitate față de cei 50 de angajați rămași în cele două locații și suntem bucuroși că li se va oferi un loc de muncă în cadrul noii structuri.”,

a declarat Karsten Kildahl, Chief Commercial Officer Maersk.

Articole similare

Ad