Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Italia: Camion implicat într-un accident, găsit cu tahograful măsluit. Firma de transport a fot amendată cu 8.000 de euro.

De foarte multe ori manipularea tahografului este descoperită accidental. Așa s-a întâmplat și în urmă cu câteva zile, în Italia, unde un camion a fost implicat într-un accident rutier și, în timp ce ofițerii examinau dinamica accidentului, o inspecție mai atentă a camionului a scos la iveală numeroase încălcări ale reglementărilor în vigoare privind timpul de conducere și de odihnă.

Mai exact, la examinarea datelor din ultimele 28 de zile înregistrate în tahograf, s-a descoperit că, în 9 ocazii, transportatorul nu introdusese cardul de tahograf al șoferului, încălcând astfel normele de siguranță a transportului prevăzute la articolul 179 din Codul rutier. Societatea de transport care deținea vehiculul, care a fost responsabilă în mod solidar pentru comportamentul șoferului care a încălcat regulamentul, a fost amendată cu 8.227 euro.

Dar aceasta nu este singura încălcare pe care organele de poliție din Ravenna au descoperit-o și sancționat-o la șoferii de camioane. În primele 2 luni ale anului 2023, biroul de control al instrumentelor tehnice și al transportului greu al poliției locale și-a intensificat controalele asupra vehiculelor grele de marfă pe principalele artere urbane. În special, au fost efectuate 32 de puncte de control în timpul cărora au fost verificate 58 de vehicule și șoferii acestora. Controalele au dus la stabilirea a 22 de sancțiuni, dintre care aproximativ 20 au fost de interzicere a circulației.

Articole similare

Ad