Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

xTrack YMS: gestionarea activităților logistice din curtea depozitului

Fluidizarea traficului și optimizarea activităților de încărcare și descărcare a vehiculelor de transport în curtea depozitelor sunt unele din principalele beneficii ale utilizării aplicației xTrack YMS. Creată recent de echipa Axes Software și înscriindu-se în categoria soluțiilor de tip Yard Management System despre care se știe că nu se regăsesc frecvent în portofoliul firmelor românești de profil, aplicația vine în întâmpinarea nevoilor managerilor nevoiți să organizeze și numeroasele activități din zonele adiacente depozitelor.

Managementul digital al infrastructurii logistice, care asigură buna funcționare a lanțului de aprovizionare, a impus o specializare din ce în ce mai precisă a aplicațiilor dedicate fiecărei componente supply chain. De aceea, până și componenta mai puțin spectaculoasă a activităților din curtea depozitelor a ajuns să facă astăzi obiectul optimizării prin intermediul soluțiilor software de tip YMS (Yard Management System).

Ce este și ce face xTrack YMS

xTrack YMS este o aplicație ale cărei funcționalități permit realizarea unui control automatizat al traficului, planificarea, monitorizarea și, implicit, coordonarea eficientă a activităților logistice desfășurate în curtea depozitelor sau a centrelor de distribuție.

Planificarea reprezintă programarea automată a vehiculelor de transport la rampe în vederea descărcării sau încărcării mărfurilor. Aceasta se stabilește în baza mai multor parametri, cum ar fi: programul de lucru, datele tehnice ale vehiculelor, caracteristicile mărfurilor, termenul de livrare al comenzilor, disponibilitatea și tipul rampelor, precum și durata medie necesară pentru finalizarea operațiunilor de încărcare sau descărcare. Dacă apar evenimente neprevăzute, aplicația permite o recalibrare rapidă a programului inițial. Se evită în acest mod „suprapunerea” acestor operațiuni pentru două sau mai multe vehicule la aceeași rampă, în același timp.

Pe lângă planificare, prin aplicația xTrack YMS se asigură și o gestionare eficientă a circulației camioanelor de la intrarea până la ieșirea din curte. Digitalizarea etapelor proceselor de direcționare a traficului îi „ajută” pe manageri să controleze accesul, deplasările și staționările vehiculelor în curte și să elimine ambuteiajele, blocajele sau eventualele accidente care pot provoca sincope în procesele de depozitare sau livrare mărfuri.

Interfațările xTrack YMS

Soluția software xTrack YMS poate fi utilizată atât independent, cât și integrat, prin interfațare cu alte aplicații utilizate în depozite (WMS, TMS sau POD).

Beneficiile implementării xTrack YMS

Implementarea prezintă beneficii evidente:

  • fluidizarea traficului și scurtarea timpilor de staționare a vehiculelor în curtea depozitelor,
  • reducerea erorilor umane, a efortului și a timpului alocat planificării și gestionării activităților,
  • vizibilitate în timp real asupra stării operaționale și a locației fiecărui vehicul în parte,
  • acces la date, inclusiv la cele stocate anterior,
  • comunicare rapidă cu șoferii prin mesaje transmise prin aplicație.

Mai mult, utilizarea aplicației xTrack YMS îmbunătățește semnificativ timpii de reacție de la centrul de comandă și control al activității logistice din depozite sau centre de distribuție și contribuie la creșterea productivității muncii tuturor celor implicați.

Crearea noii aplicații de management al lanțului de aprovizionare, de tip YMS, reprezintă unul dintre obiectivele pe care Axes Software le-a realizat în cadrul proiectului „Platforma inovatoare de gestionare prin inteligență artificială a proceselor de lucru în fabrici și depozite” (ID 129490), cofinanțat de Fondul Social European prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

Pentru informații mai detaliate despre aplicația YMS și celelalte soluții Axes Software puteți accesa linkul

https://axessoftware.com/ro/category/rezultate/.

* Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Articole similare

Ad