Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

H.Essers, Com Divers Auto si Dianthus Company se mentin in topul castigatorilor la CEMT 2016

Pentru 2016 au primit autorizatii CEMT 410 companii de transport din toata tara, care opereaza in total o flota de 7.600 de vehicule. Cota de autorizatii CEMT „de baza“ pentru anul acesta a fost de 188 si, spre deosebire de alocarea precedenta, acum a fost luat separat in calcul parcul de vehicule Euro 6. De altfel, pentru acestea din urma, coeficientul de multiplicare este x12 si se va pastra pentru urmatorii trei ani. Pentru Euro 5 ramane coeficientul x10, iar pentru Euro 4, x5. Si in 2016 se mentin restrictiile pe Federatia Rusa, unde in continuare nu vor putea fi folosite vehicule Euro 4.
 

Ca si la alocarea precedenta, cele mai multe CEMT-uri au revenit H.Essers, Com Divers Auto si Dianthus Company.
Pentru 2016 au fost distribuite catre operatorii de transport 111 CEMT-uri pentru Euro 4 sigur, 1.420 pentru Euro 5 sigur si 269 pentru Euro 6 sigur. Avand in vedere necesitatea echilibrarii raportului de repartizare a autorizatiilor CEMT, Comisia CEMT a transferat 29 de autorizatii de la categoria Euro 4 sigur la Euro 5 sigur. In ceea ce priveste relatiile restrictionate, au fost alocate 93 de autorizatii „libere“ pe Austria, 85 „libere“ pe Grecia, 323 pe Italia, 165 pe Rusia si 827 pe Ungaria.
Distribuirea CEMT-urilor pentru fiecare categorie si a restrictiilor de Austria, Grecia, Italia si Rusia s-a facut prin algoritm matematic, in conformitate cu Normele CEMT 2016, in timp ce alocarea „liberelor“ de Ungaria s-a facut pe baza solicitarilor. Resturile rezultate din alocare se vor distribui la prima suplimentare/alocare. Tinand seama de repartizarea/alocarea prin procedura matematica, contestatiile la repartitia finala se vor solutiona la prima sedinta a Comisiei CEMT, care se va desfasura in ianuarie 2016. In sedinta respectiva se vor discuta si eventualele cereri de suplimentare de autorizatii CEMT sau de „libere“.
Operatorii de transport au putut solicita personalizarea autorizatiilor CEMT alocate – prin aplicatia dedicata AADR-SIAE – incepand cu 16 decembrie 2015.

Articole similare

Ad