Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

LDV revine in Marea Britanie si Irlanda

Dupa ce producatorul chinez SAIC Maxus a cumparat tehnologia de productie si brandul LDV in 2010, noile modele LDV „made in China” revin pe piata britanica prin unul dintre cei mai vechi distribuitori auto din Irlanda, Harris. Acesta a lansat saptamana aceasta LDV V80, disponibil in patru modele: cu ampatament scurt si acoperis coborat (SLR), cu ampatament scurt si acoperis mediu (MMR), cu ampatament lung si acoperis coborat (LHR) si caroseria CC cu greutatea vehiculului de 3.200 kg sau 3.500 kg. V80 au un motor turbodiesel de 2,5 l in 4 cilindri, produs de VM Motori. Motorul, montat transversal in fata, dezvolta o putere maxima de 136 CP si un cuplu de 330 Nm, si este configurat cu un sistem de injectie common-rail, pentru o combustie eficienta si consum redus.
 

Modelul este completat de o cutie de viteze in 6 trepte. Toate modelele pot cara 2 paleti standard in acelasi timp. Volumul de incarcatura poate ajunge de la 6,4 m3 pana la 11,6 m3 in functie de model.
Siguranta este asigurata de airbaguri duble, senzori de parcare, discuri de frana pe toate rotile, ABS si EBD. Garantia pentru toate modelele LDV V80 este de 5 ani sau 200.000 km si include standard asistenta rutiera.
Vanurile LDV sunt fabricate in China de SAIC Maxus (o ramura a Corporatiei Shanghai Automotive Industrial), o companie care construieste peste 6 milioane de vehicule pe an. SAIC este a 60-a in clasamentul Fortune 500 Global la finalul lui 2015.
Pana in 2020 SAIC va investi 2,2 miliarde de dolari in dezvoltarea acestui brand la nivel global, inclusiv in lansarea unui nou SUV, a unui pick-up 4×4 si a traditionalului minibus.
Potrivit lui Lian O’Neill, vicepresedinte al Grupului Harris, relansarea LDV este o veste buna pentru soferii de vanuri si pentru viitorul vehiculelor comerciale din Marea Britanie si Irlanda. „Vanzarile de vanuri comerciale au fost primele afectate de recesiune, dar piata a reinviat in 2015, cand s-au vandut cu 40% mai multe vanuri in Irlanda fata de 2014, depasind cresterile de la autoturisme si vehicule grele. Iar prognozele pentru 2016 sunt chiar mai bune.”
Grupul Harris si SAIC vor expune LDV V80 la salonul auto de la Birmingham in aprilie.

Articole similare

Ad