Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DB Schenker utilizează etichete ultra-subțiri de înaltă tehnologie pentru monitorizarea transporturilor

DB Schenker este primul furnizor de servicii logistice din Europa care oferă servicii de urmărire globală a transporturilor de marfă cu ajutorul noii etichete de urmărire ultra-subțiri dezvoltată de Sensos.

Eticheta de unică folosință poate fi atașată pe containere, paleți sau cutii de carton individuale, ceea ce permite urmărirea expedierilor pentru transportul terestru, aerian și maritim pe o singură bază de expediere.

„Tehnologia de urmărire încape acum într-un autocolant cu o grosime de un milimetru. Eticheta Sensos este atât de mică și de ușoară încât poate fi utilizată pentru mărfuri de orice dimensiune. Împreună cu soluția IoT a DB Schenker, connect2track, oferă o vizibilitate optimă și o monitorizare a stării transporturilor. Acest lucru îmbunătățește semnificativ oferta existentă pentru clienții noștri și face ca urmărirea să fie și mai flexibilă și mai sigură.”,

a declarat David Pollender, Product Owner Business Development IoT la DB Schenker

Noua etichetă trimite date în timp real despre locație și temperatura mărfurilor prin intermediul rețelei mobile. Clientul primește o alertă în cazul în care pachetul este alterat în timpul transportului. Mai mult, designul discret al etichetei sporește securitatea transporturilor valoroase, deoarece nu atrage atenția, iar urmărirea rămâne nedetectată.

Eticheta de unică folosință este echipată cu o baterie fără litiu, care emite mai puțin CO₂ în timpul producției decât bateriile convenționale și atinge o durată de funcționare de până la șase luni, în ciuda dimensiunilor sale reduse. Datorită greutății sale reduse, eticheta consumă mai puțină energie în timpul transportului, iar transportul de returnare nu mai este necesar.

„Ne-am asumat misiunea de a perturba lumea lanțului de aprovizionare prin oferirea unei vizibilități infinite de la un capăt la altul la nivelul coletelor. Soluția noastră permite o execuție bazată pe date, optimizând logistica pentru diverse cazuri de utilizare. Suntem recunoscători că am avut DB Schenker ca partener de proiectare încă din primele zile și pentru contribuția lor la realizarea adaptării produsului la piață.”,

a precizat Aviv Castro, CEO al Sensos.

DB Schenker a fost unul dintre primii parteneri de proiectare ai Sensos, o companie din grupul Sony Semiconductor Solutions Corporation, iar împreună au contribuit la oferta de produse. Furnizorul global de servicii logistice a ajutat la definirea cerințelor și a testat soluția Sensos într-o fază pilot cu prototipuri de transport terestru și aerian.

Platforma de internet a DB Schenker, connect2track, permite clienților să monitorizeze locația și starea unui transport (de exemplu, temperatura și umiditatea). Aceasta oferă o oră estimată de sosire calculată în mod continuu pe baza datelor în timp real, o securitate sporită prin alarme de deschidere și o eficiență sporită prin optimizarea lanțului de aprovizionare.

Articole similare

Ad