Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Creștere a numărului lucrătorilor angajati in transporturi și logistică din Spania în luna martie

Sectorul logisticii și transporturilor din Spania a încheiat luna martie cu un total de 1.013.155 de lucrători afiliați, ceea ce reprezintă o creștere de 0,74% față de luna precedentă (în februarie au fost înregistrați în total 1.005.635 de lucrători afiliați), potrivit datelor publicate la începutul lui martie de Ministerul Incluziunii, Securității Sociale și Migrației din Spania.

De asemenea, datele reflectă și creșterea anuală înregistrată la capitolul afiliere la asigurările sociale, care a fost de 4,59% (în luna martie 2022 au fost înregistrați un total de 968.669 de afiliați). Pentru asociațiile patronale din domeniul logisticii, aceasta este “o cifră care confirmă efectul de tractor incontestabil pe care îl au companiile din sectorul nostru, în ciuda problemei endemice care există în Spania. Exemplul îl putem vedea atunci când analizăm rezultatele anului 2022, un an extrem de complicat în care am devenit al treilea sector care generează cele mai multe locuri de muncă, contribuind cu 5,3% din locurile de muncă nou create”.

Mai mulți transportatori și operatori logistici afiliați la sistemul de securitate socială

În ceea ce privește datele făcute publice, trebuie menționat că, în cadrul Regimului General, în luna martie au fost afiliați 803.542 de lucrători, ceea ce reprezintă cu 6,01% mai mult decât cifra înregistrată în aceeași lună a anului 2022. La rândul său, regimul liber-profesioniștilor continuă, pentru încă o lună, să piardă afiliați cu o rată de -0,52% față de anul precedent, ceea ce se traduce prin 1.089 de lucrători mai puțin decât în aceeași perioadă a anului precedent. Privind pe subsectoare, conform datelor din Clasificarea Națională a Activităților Economice (CNAE), se poate observa că, în activitățile de transporturi terestre și prin conducte, numărul de lucrători afiliați la sfârșitul lunii martie era de 639.519 (cu 0,40% mai mult decât în luna precedentă), fiind din nou sectorul cu cel mai mare număr de salariați. Acesta a fost urmat, în ordinea importanței din punct de vedere al angajabilității, de depozitare, activități poștale și de curierat, transporturi aeriene și, în cele din urmă, transporturi maritime.

Articole similare

Ad