Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Tribunalul Arbitral in Transporturi si Transarena sustin si promoveaza solutionarea litigiilor din logistica si transporturi

Presedintele Colegiului Tribunalului Arbitral in Transporturi (TAT), Cristian Serban si Tomislav Ivanchev, presedinte de onoare al consiliului director al Transarena (Bulgaria) au semnat ieri, la sediul TAT din Bucuresti, textul acordului-cadru de parteneriat. Cele doua institutii vor colabora in vederea sustinerii si promovarii arbitrajului specializat ca modalitate moderna si eficienta de solutionare rapida a litigiilor din transporturile interne si internationale. Beneficiarii acestui parteneriat sunt profesionistii transporturilor si logisticii din Romania, Bulgaria si, in curand, din intreaga zona a Balcanilor, care isi solutiona la standarde de excelenta si rapid litigiile intervenite in activitatea lor.
 

Dezvoltarea Retelei Internationale de Arbitraj sub auspiciile TAT va continua atat spre vest, unde exista deja discutii avansate cu viitori parteneri din state europene cu traditie in arbitraj, cat si spre est – zona Eurasiei avand un mare potential de dezvoltare economica, foarte important pentru transport si toate activitatile auxiliare. ”Cooperarea cu parteneri de prestigiu, de calibrul ARILOG si TRANSARENA ne dau certitudinea unei expansiuni coerente si a dezvoltarii durabile la nivel intern, regional si international a arbitrajului specializat”, a spus dl Cristian Serban, presedintele Colegiului TAT.
TAT de pe langa Asociatia Romana pentru Transporturi Rutiere Internationale este o institutie arbitrala specializata in solutionarea prin arbitraj a litigiilor in materia transporturilor si activitatilor auxiliare transporturilor (activitati ale caselor de expeditii, activitati ale comisionarilor vamali, depozitari, manipulari, servicii de posta si curierat etc.).
In indeplinirea rolului sau de a furniza o jurisdictie alternativa cu caracter privat specializata in cele peste 120 de tari Parti Contractante la Conventia pentru recunoasterea si executarea hotararilor arbitrale straine (New York, 1958), TAT asigura solutionarea cu celeritate si impartialitate a litigiilor izvorand din raporturile juridice de transport si activitati auxiliare transporturilor, precum si din alte litigii cu privire la care competenta de solutionare a fost incredintata acestuia.

Articole similare

Ad