Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Americanii de la Acrisure numarul 8 Mondial, cu venituri de 4,1 mld USD in 2022, preiau grupul Unilink

Unilink a anunțat decizia de a se alătura brokerului global de asigurări și fintech Acrisure. Prin această decizie, Unilink Group își propune să își accelereze creșterea internațională și să beneficieze de amprenta și expertiza globală a Acrisure. Enterprise Investors, cel mai important grup de private equity din regiunea ECE, care a fost acționar minoritar al Unilink de la jumătatea anului 2018, iese din Unilink. Echipa de management a grupului Unilink, condusă de Igor Rusinowski, va continua să dezvolte afacerea ca parte a Acrisure. Acrisure va sprijini Unilink în creșterea sa în Europa, punând la dispoziție expertiza sa internațională în materie de distribuție, tehnologie, competențe de subscriere, relații cu asigurătorii și acces la piețele de capital.

Aducerea brandului Acrisure într-o nouă parte a lumii este o propunere interesantă! În ultimii ani, am transformat Unilink din liderul pieței de distribuție de asigurări din Polonia în cel mai mare jucător din ECE, fiind vârful de lance al segmentului în șase țări și operând prin toate canalele de distribuție”, a declarat Igor Rusinowski, CEO al Unilink Group.

„În acest sens, suntem foarte apropiați de angajamentul Acrisure față de creștere, inovație și antreprenoriat. Echipa noastră este extrem de entuziasmată să facă parte din Acrisure și să aducă „Un avantaj extraordinar” pe piețele noastre. Împărtășim valori și principii identice în jurul parteneriatului și angajamentului, achizițiile fiind parte integrantă din ADN-ul nostru.

Alăturarea la Acrisure deschide o lume complet nouă de oportunități pentru partenerii, angajații și piețele noastre. Aceasta este o schimbare clară a jocului în istoria Unilink Group și sunt sigur că vom beneficia cu toții de ea.”

Safety Broker de Asigurare, este cel mai mare distributor de asigurări din România si Republica Moldova, cu o cota de piata de 8,54 % si prime intermediate in valoarea de  213 mil. EUR  la finalul anului 2022.

Safety Broker se aliniaza valoriilor si principiilor Acrisure continuand strategia de consolidare a pietei de brokeraj din Romania, concretizata in acest an prin finalizarea preluării portofoliilor Insia Romania si Orizont Broker. Integrarea Safety Broker in Acrisure este o oportunitate de a  aduce expertiza globala in domeniul distributiei in asigurari prin tehnologie si inovatie pe piata din Romania” a declarat Viorel Vasile, CEO Safety Broker

Tranzacția se va finaliza în urma aprobărilor de reglementare. Termenii tranzacției nu au fost dezvăluiți.

Articole similare

Ad