Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Aplicatia Galileo Green Lane reduce timpii de asteptare la frontierele interne UE

Aplicatia Galileo Green Lane, lansata de Sistemul Global European de Navigatie prin Satelit (GNSS) in colaborare cu Comisia Europeana, contribuie la usurarea traficului prin punctele de trecere a frontierelor interne ale UE. Lansata la sfarsitul lui mai 2020, aplicatia are deja peste 2.500 de descarcari si se bucura de mare succes in randul soferilor profesionisti.
Dezvoltarea aplicatiei a fost facuta avand la baza coridoarele „verzi” de tranzit elaborate de fiecare stat membru in contextul pandemiei, in legatura cu reteaua trans-europeana TEN-T.
Aplicatia Galileo Green Lane poate fi utilizata atat de soferi, cat si de autoritatile de control, prin doua interfete intuitive si usor de folosit, permitand vizualizarea in timp real a fluxului de trafic si a situatiei din punctele de trecere ale frontierelor. In acelasi timp, statele membre pot folosi aplicatia pentru a genera rapoarte si statistici de trafic.
Galileo Green Lane a fost testata deja de catre politia de frontiera din Ungaria, Republica Ceha si Spania si este in curs de testare in Franta si Grecia. 

Articole similare

Ad