Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Asociatiile germane de transport solicita uniformizarea restrictiilor Covid si exceptii pentru angajatii din acest sector

Asociatiile de transport din Germania solicita uniformizarea restrictiilor Covid pentru personalul din transport si logistica, precum si exceptie de la masura carantinarii pentru acestia. Reprezentantii carausilor se tem de faptul ca noile masuri adoptate de guvernul federal ar putea duce la intreruperea fluxului obisnuit de marfuri si chiar la blocaje.

Asociatiile AMÖ, BGL, BIEK, BWVL si DSLV au semnat o scrisoare comuna pe aceasta tema, solicitand revizuirea sistemului de carantinare, care prevede de acum reguli mai stricte inclusiv pentru angajatii din transport, logistica si expeditii. Practic, ar trebui ca perioada de timp maxima pana la care personalul din logistica sa poata sta in zone de risc Covid sa ramane, ca exceptie, la 72 de ore.

Reprezentantii DSLV au reclamat si obligativitatea raportarilor electronice la fiecare intrare si iesire din Germania, care impun si prezentarea unui test Covid negativ sau dovada vaccinarii complete catre autoritatile locale.
In scrisoarea semnata de asociatiile de transport se mai arata si faptul ca mentinea actualului model de carantinare ar putea favoriza aparitia de blocaje in frontiera, care s-ar putea intinde pe mai multi kilometri.
Peste 50 de milioane de camioane trec anual granitele Germaniei. Daca guvernul federal nu va implementa proiectul “culoarelor verzi” recomandat de Uniunea Europeana si nu va ridica restrictiile pentru lucratorii mobili din transport si logistica ar putea aparea probleme serioase in lantul de aprovizionare.

Articole similare

Ad