Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

BAG: mai multe camioane pe drumuri în decembrie 2020

Numărul camioanelor cu cel puțin patru axe care au plătit taxe pe autostrăzile germane a crescut în decembrie 2020 cu 4,4%, comparativ cu luna noiembrie, arată un raport publicat de Oficiul Federal pentru Transportul de Mărfuri (BAG) și Oficiul Federal de Statistică (Destatis).

Comparativ cu decembrie 2019, numărul de km în 2020 a fost cu 6,4% mai mare. Specialiștii germani au comparat datele și cu cele de dinaintea crizei generată de virusul gripal COVID-19, cel care a afectat creșterea indicelui privind kilometrajul parcurs de camioane pe autostrăzile din republică timp de câteva luni. Astfel, comparativ cu perioada martie 2019- februarie 2020, adică exact cu o lună înainte de instalarea pandemiei, numărul de km efectuați în decembrie 2020 este mai mare cu 5,5%, mai arată sursa citată.

BAG mai spune că există o conexiune puternică între traficul de camioane și dezvoltarea economică. Practic, kilometrajul camioanelor care circulă pe autostrăzile germane este reprezentat de index este strâns legat de producția industrială din Germania și oferă informații timpurii despre evoluția economică actuală.

Articole similare

Ad