Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad

CONCURS DE INOVATII TRANZIT 2015 / Votati cea mai eficienta solutie de supply-chain!

S-au terminat inscrierile pentru Cea mai eficienta solutie de supply chain, competitie organizata in premiera de revista Tranzit.
Juriul, format din managerii celor mai eficiente companii de transport si logistica din Romania, premiati de revista Tranzit pentru rezultatele deosebite din anul financiar 2013, alaturi de un manager cu foarte multa experienta in retail, vor alege castigatorul la sfarsitul acestei saptamani, in urma unei mese rotunde la care vor fi prezentate toate solutiile din competitie.
 

Juratii au de ales dintre trei solutii software (iSYS Software, Windsoft si Transporeon), aplicatiile unei burse de transport (Trans.eu), o semiremorca Krone cu podea dubla si o solutie de collaborative supply chain propusa de CHEP.
Solutia iSYS este o platforma ce integreaza functiile de monitorizare, management de flota, planificare, optimizare, executie si verificarea executiei. Prin adaugarea unei infrastructuri de tip Cloud si prin includerea unui modul avansat de optimizare, platforma devine o solutie completa pentru managementul operatiunilor de transport si distributie.
WindTyre a fost dezvoltat de Windsoft si Tyre Management Consultancy, cu scopul de a realiza un management eficient al anvelopelor. Practic, programul ajuta la reducerea consumului de combustibil prin monitorizarea si mentinerea presiunii optime in anvelope, reduce numarul de anvelope achizitionate prin alegerea produselor cu cel mai bun randament si prin solutii de prelungire a duratei de viata, creste gradul de resaparabilitate a anvelopelor si scade deseurile de anvelope si interventiile de urgenta costisitoare, mai ales in strainatate.
Aplicatia MOM (Mobile Order Management) a fost dezvoltata de Transporeon in 2014 pentru Knauf Gips. Sistemul se adreseaza clientilor Transporeon in general si permite supravegherea intregii flote de camioane, din momentul plecarii de la locul de incarcare si pana la livrare. Modulul permite, pe langa monitorizare, comunicarea permanenta cu soferii, precum si calcularea timpului estimat de ajungere la destinatie.
Solutia Business Messenger oferita de Trans.eu sustine managementul eficient al lantului logistic, incepand de la cautarea ofertelor de camioane disponibile, urmarirea marfurilor si camioanelor, si pana la confirmarea livrarii marfii. Se permite comunicarea rapida intre partile contractante (fara a fi necesar contactul telefonic), iar comenzile de transport sunt generate automat de catre sistem, fara e-mail-uri suplimentare. Inclusiv dovada livrarii marfii (CMR) este transferata automat in sistem.
Krone Mega Liner Variofloor este special conceputa pentru eficientizarea grupajelor. Semiremorca permite incarcarea paletilor de diferite tipuri (pana la 60 de unitati) si, intrucat procesul de incarcare/descarcare se face pe lateral si nu prin spate, timpul aferent acestor operatiuni este redus la jumatate. Per total, se asigura o productivitate cu 25-32% mai mare decat in cazul semiremorcilor obisnuite, iar diferenta suplimentara la costul de achizitie se amortizeaza in 2-3 ani.
Trans.eu anunta primul Order Management System lansat de o Bursa de Transport. Totodata, solutia Business Messenger oferita de Trans.eu sustine managementul eficient al lantului logistic, incepand de la cautarea ofertelor de camioane disponibile, urmarirea marfurilor si camioanelor, si pana la confirmarea livrarii marfii. Se permite comunicarea rapida intre partile contractante (fara a fi necesar contactul telefonic), iar comenzile de transport sunt generate automat de catre sistem, fara e-mail-uri suplimentare. Comenzile pot fi exportate in fisiere .csv, ce permit sortarea si filtrarea acestora precum si monitorizarea eficienta a activitatii dispecerilor si camioanelor. Inclusiv dovada livrarii marfii (CMR) este transferata automat in sistem."
Nu in ultimul rand, programul Collaborative Transportation, initiat de CHEP in Italia si extins la nivel european, maximizeaza productivitatea si asigura economii de costuri atat pentru CHEP, cat si pentru clientii sai. Programul reduce, de asemenea, emisiile de carbon, ca rezultat al reducerii numarului de curse.
Solutia castigatoare va fi anuntata in cadrul conferintei Tranzit cu tema „Collaborative Supply Chain – un mijloc eficient si ieftin de reducere a costurilor“, care va avea loc pe 25 martie, la Hotelul Crowne Plaza (Bucuresti).
Votati si dvs. solutia care credeti ca ar trebui sa castige!
Cei care „ghicesc” castigatorul vor primi o invitatie gratuita la conferinta Tranzit de pe 25 martie.
Pentru mai multe detalii despre inovatiile inscrise in concurs, dati click aici.

Articole similare

Ad