Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Contrabanda italiana cu sapte milioane de litri de motorina

Parchetul din Catania a descoperit in cadrul operatiunii Vento di Scirocco o mare frauda fiscala privind comercializarea a sapte milioane de litri de motorina. Intreaga operatiune a dus la arestarea a 23 de persoane acuzate de diverse asocieri de tip mafiot, asocieri criminale, extorcare, inregistrare de bunuri fictive, folosirea banilor, bunurilor sau utilitatilor de origine ilicita, fals in acte publice, emitere de facturi sau alte documente pentru operatiuni inexistente, ascunderea / distrugerea inregistrarilor contabile.

Frauda descoperita de Garda Financiara este de tip „carusel TVA”, constand in plasarea mai multor operatori comerciali intre vanzatorii si cumparatorii de combustibil, pentru a masca neplata TVA. Unele companii, declarate exportatori obisnuiti, puteau achizitiona produse petroliere de la subiecti italieni cu scopul exclusiv de a-l vinde in strainatate, prin urmare, fara a fi necesar a aplica TVA. In realitate, acesti intermediari l-au vandut clandestin in Italia, evitand plata impozitelor, arata Trasporto Europa.
Finantele au identificat si combustibil diesel achizitionat de la furnizori straini cu sediul in Marea Britanie, Malta si Cehia, importat in Italia cu documente false.
Anchetatorii au estimat ca organizatia a efectuat contrabanda si frauda fiscala in legatura cu aproximativ sapte milioane de litri de motorina, sustragand 4,2 milioane de euro accize si 1,6 milioane de euro TVA.

Articole similare

Ad