Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

COVID-19: Angajatii Ford Craiova intra in somaj tehnic

Incepand de joi, 19 martie, Ford suspenda activitatea la principalele sale fabrici de productie din Europa. Este de asteptat ca suspendarea temporara a productiei sa dureze cateva saptamani, in functie de evolutia acestei pandemii, de restrictiile impuse la nivel national, de constrangerile legate de lucrul cu furnizorii, dar si de nevoile de stoc ale dealerilor, se arata intr-un comunicat al producatorului.
Aceasta masura este luata in contextul restrictiilor impuse de guvernele nationale in privinta transportului si contactelor personale, astfel ca vanzarile de masini si componentele sunt afectate la nivelul intregului continent. Pe durata opririi temporare a productiei, angajatii Ford Craiova se vor afla in somaj tehnic si beneficiaza de o indemnizatie de 78% din salariul de baza, precum si de celelalte drepturi prevazute de lege pentru astfel de situatii.
„Desi impactul coronavirusului in fabricile noastre a fost, din fericire unul limitat pana acum, efectele sale asupra angajatilor, dealerilor, furnizorilor si clientilor nostri, precum si asupra societatii europene in ansamblu, sunt fara precedent”, a declarat Stuart Rowley, Presedinte Ford Europa.
„Din cauza impactului dramatic pe care il are aceasta criza il are asupra pietei auto europene si asupra industriei furnizorilor – si tinand cont de de actiunile recente ale tarilor pentru a restrictiona toate calatoriile si contactele personale, in afara de cele esentiale – vom opri temporar productia in principalele noastre fabrici din Europa continentala”.
„In momente dificile ca acesta, trebuie sa ramanem uniti si sa punem oamenii pe primul loc”
„Noi la Ford vom face tot ce putem in saptamanile urmatoare pentru a ajuta la depasirea acestei crize, pentru a reduce raspandirea si pentru a atenua efectele pe cat posibil”, a mai spus Stuart Rowley.

Articole similare

Ad