AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad

COVID 19: Golirea rafturilor din magazine a crescut activitatea logisticienilor si transportatorilor

Coronavirusul a crescut major volumul de marfuri la companiile de logistica fata de aceeasi perioada a anului trecut. Daca la transportul in regim de grupaj la international lunile martie-mai erau de circa trei ani cele mai bune din an, in aceasta perioada volumele au crescut cu circa 25% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Iar in cazul companiilor de logistica ce au clienti pe marii retaileri internationali, volumele au crescut chiar cu 70% in special la fructe si legume, dar si la celelalte alimente de baza.
Deoarece volumele au crescut atat de mult, companiile de logistica mai mult ca niciodata nu isi permit sa nu aiba lucratori in depozit, asa ca si-au luat cu totii masuri de siguranta. Majoritatea a dotat oamenii cu masti, dezinfectanti, au limitat contactul intre oameni chiar si la locul de masa, au interzis accesul strainilor in depozit, inclusiv al soferilor care au acces la descarcare doar cu masti si sunt rugati sa completeze un chestionar special cu locurile unde au calatorit inainte de a ajunge acolo. In plus, unii masoara temperatura angajatilor la intrarea in depozit, iar lucratorii de la birouri, in masura posibilitatii, sunt rugati sa lucreze de acasa. 
De asemenea, s-a luat in calcul si transportul oamenilor de acasa la locul de munca si, pe cat posibil, s-a eliminat transportul acestora cu mijloacele de transport in comun, iar acolo unde exista microbuze speciale, acestea sunt frecvent dezinfectate. Si, cum nu se stie cum vor evolua lucrurile, toata lumea este pregatita sa ia masuri inca si mai stricte.

Articole similare

Ad