DB Schenker a identificat probleme semnificative legate de noile formalități vamale care se aplică acum transporturilor dintre Uniunea Europeană și Regatul Unit, ca urmare a Brexit-ului. Astfel, doar 10% din documentele vamale depuse pentru loturile pe care DB Schenker a fost însărcinată să le livreze au fost complete și fără erori. Majoritatea documentelor sunt incomplete și/sau conțin erori.
Deși angajații DB Schenker instruiți special pentru Brexit sunt disponibili non-stop pentru a ajuta clienții să completeze corect documentele vamale necesare, fiecare transport însoțit de documente vamale incomplete și/sau eronate încă întârzie plecarea transportului asociat încărcării complete.
Pentru a gestiona în mod eficient volumul crescut de muncă, DB Schenker a mobilizat personal pentru susținerea corecțiilor și elaborarea documentelor vamale conforme în grupul operativ Brexit, înființat de companie acum mai bine de un an. În ciuda acestui efort, DB Schenker a fost nevoit să suspende temporar acceptarea de noi loturi pentru transportul în Regatul Unit și a anunțat, de asemenea, că toate loturile care au fost deja acceptate vor fi, ca întotdeauna, livrate cât mai repede posibil.
DB Schenker se așteaptă ca volumul livrărilor să crească în continuare în ianuarie. Furnizorii de servicii logistice pot procesa rapid expedițiile numai dacă va crește semnificativ și ponderea documentelor vamale corecte și complete. Atât expeditorul, cât și destinatarii trebuie să se asigure că sunt furnizate documente conforme, adică includ o dovadă a originii, o factură conformă potrivit reglementărilor vamale actuale și un document de autorizare vamală (procură) pentru procesarea vămuirii. De asemenea, importatorul trebuie să elibereze o împuternicire vamală și să furnizeze toate informațiile relevante pentru vamă, cum ar fi codul mărfurilor din UK Tariff – iar pentru asta, DB Schenker le recomandă expeditorilor și destinatarilor să mențină un contact strâns între ei.
DB Schenker îi îndeamnă pe toți expeditorii și destinatarii implicați în transportul de mărfuri între UE și Marea Britanie să utilizeze serviciile de informații oferite și să respecte pe deplin noile formalități vamale, întrucât este în interesul lor să facă acest lucru. De asemenea, trebuie să rețină că scutirile vamale acordate pentru multe produse și mărfuri fabricate în UE, nu îi scutesc pe cei care doresc să livreze astfel de mărfuri de obligația de a furniza documente vamale corecte și complete.