Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Două treimi din amenzile pentru parcarea neregulamentară a transportatorilor străini în Danemarca rămân neplătite

Problema transportatorilor străini care continuă să ignore amenzile pentru parcarea neregulamentară în Danemarca a devenit din nou actuală după ce au fost publicate date noi referitoare la biletele neplătite.

Potrivit informațiilor furnizate de Mobility Watch, ministrul Transporturilor, Thomas Danielsen, a primit noi informații de la Agenția de Transport din Danemarca privind amenzile neplătite. Datele arată că din cele 11.116 cazuri în care vehiculele străine au fost amendate pentru încălcări legate de parcarea neregulamentară între 1 ianuarie 2019 și 2 mai 2023, 7.115 nu au fost încă plătite. Acest lucru înseamnă că 64% din amenzile pentru un interval de aproape 3 ani și jumătate se încadrează în această categorie.

Amenzile neplătite se ridică la o sumă de peste 14,5 milioane de coroane daneze, sau aproximativ 1,94 milioane de euro. Danielsen a cerut luarea măsurilor necesare pentru recuperarea acestor bani.

„Aceasta nu poate să se întâmple în altă parte și această situație este criticabilă în orice sens. De aceea am convocat toate partidele din Parlamentul danez pentru a prezenta unele propuneri referitoare la ce putem face pentru a sancționa încălcările”, a declarat ministrul, citat de Mobility Watch.

Agenția de Transport din Danemarca are un contract cu compania britanică Euro Parking Collection (EPC), responsabilă de colectarea amenzilor de la vehiculele străine. Cu toate acestea, așa cum arată cifrele de mai sus, aceștia au reușit să recupereze doar puțin peste o treime din sumă.

Transportatorii danezi sunt nemulțumiți de aceste cifre. Eric Joestigard, directorul DTL (Asociația daneză de transport mărfuri), a declarat pentru Mobility Watch:

„În ianuarie ne-am întâlnit cu ministrul Transporturilor, care ne-a promis că va acorda atenție acestei probleme. La fel a spus și predecesorul său, dar încă nu s-a întâmplat nimic. Aceasta durează de ani de zile, sunt bani care dispar din tezaurul danez.”

Joestigard consideră că banii colectați de EPC sunt „o picătură în ocean”. Potrivit reprezentantului, o soluție posibilă ar fi ca atunci când șoferul străin primește o amendă pentru parcarea neregulamentară și are o amendă neplătită anterioară în dosarul său, Agenția de Transport din Danemarca să aibă dreptul de a bloca vehiculul până când amenzile sunt plătite.

Danielsen afirmă că înăsprirea măsurilor este unul dintre instrumentele pe care guvernul le examinează, celălalt fiind creșterea colaborării cu alte țări pentru a facilita colectarea amenzilor neplătite.

Articole similare

Ad