Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mercedes‑Benz Vans a încheiat 2022 cu 411.000 utilitare livrate, cu 4% mai mult decât în anul anterior. Dintre acestea, 14.700 sunt vehicule electrice – eVans (+15%).

Mercedes‑Benz Vans oferă deja patru modele cu propulsie electrică cu baterie, iar din primul trimestru al acestui an vor fi disponibile și autoutilitarele eCitan și EQT, având consum de putere combinat (WLTP) de 18,99 kWh/100 km şi emisii de CO2 combinate (WLTP) de 0 g/km.

Grupul german își pregătește forţa de vânzări pentru viitor, cu accent pe diferitele nevoi ale clienților internaționali. O atenţie deosebită este acordată piețelor și industriilor aflate în creștere. În America de Nord, cea mai importantă regiune străină, vânzările au crescut cu o cincime anul trecut, ajungând la 73.800 de unităţi Sprinter și Metris (Vito). SUA a înregistrat cea mai puternică creștere pe continent, cu +20%. Pe piața internă, Germania, au fost livrate 113.200 de autoutilitare (+15%).

Al patrulea trimestru al 2022 s-a încheiat cu o creștere semnificativă a vânzărilor, mix-ul sănătos de vânzări și produse determinând creșterea livrărilor. Din octombrie până în decembrie 2022, 121.500 de utilitare au fost vândute de Mercedes-Benz în întreaga lume (+14%). Principalele piețe au fost pe creştere: Germania (T4 2022: 40.800 de unități, +45%) și Europa (T4 2022: 81.800 de unități, +24%). Vânzările autoutilitarelor din gama medie eVito, eVito Tourer în segmentul premium și ale Clasei V și EQV în segmentul de lux au crescut cu 11%, până la 47.500 de unități în trimestrul al patrulea din 2022. 66.000 de unități Sprinter (inclusiv eSprinter) au fost livrate în segmentul de furgonete mari (+9%), în timp ce pe segmentul comercialelor uşoare mici – Citan și T-Class – s-au înregistrat rezultate spectaculoase (T4 2022: 8.000 de unități, +125%).

Mercedes-Benz Vans oferă acum posibilitatea de a comanda autovehiculul dorit ușor și comod pe internet, indiferent de locația din care se află. Cei interesați pot alege nu numai autoturisme, ci și vanuri si autoșasiuri de la Mercedes-Benz dintr-o varietate de vehicule noi preconfigurate în magazinul online Mercedes-Benz la nivel național. De acum înainte, vor fi disponibile vehicule din diferite serii de modele și unități – inclusiv cele electrice cu baterii – cum ar fi eSprinter. Pentru prima dată, o rulotă Mercedes-Benz va fi disponibilă online cu Marco Polo.

„Într-o lume digitalizată, clienții noștri doresc să fie mai flexibili atunci când își comandă camionete și caravane și să ia legătura cu noi în orice moment. Odată cu extinderea magazinului online Mercedes-Benz pentru a include și furgonetele, îndeplinim această dorință atât pentru clienții noștri privați, cât și pentru cei comerciali”, a declarat Steffen Lucas, director general de vânzări MB Vans Germania. „Datorită colaborării strânse cu comercianții cu amănuntul, filialele și partenerii noștri contractuali beneficiază, de asemenea, de acest nou canal de vânzări.”

Clasa V și T, EQV și Marco Polo pot fi găsite în spatele filtrului pentru autoturisme, în funcție de orientarea clienților, în timp ce seriile Citan, Vito și Sprinter, orientate spre segmentul comercial – precum și variantele lor cu propulsie electrică pe baterii – pot fi găsite în spatele filtrului pentru vanuri din magazin. În cazul în care un client este interesat de un vehicul, acesta poate fie să comande imediat vehiculul dorit cu doar câteva clicuri și să îl primească de la un dealer la alegere, fie să organizeze direct un test drive cu un model comparabil.

Astfel, dealerul rămâne cea mai importantă persoană de contact pentru client în continuare, de exemplu pentru service sau accesorii. Transferul și livrarea la dealerul dorit sunt gratuite în cazul unei comenzi în magazinul online Mercedes-Benz. Autovehiculele vizibile în Magazinul online Mercedes-Benz sunt disponibile la scurt timp, iar livrarea poate avea loc în medie în termen de 4 săptămâni de la încheierea contractului, termenul exact depinzând, printre altele, de înmatricularea vehiculului, de logistica vehiculului și de procesarea plății.

Clienții își pot comanda autovehiculul direct în magazinul online în doar câțiva pași și pot alege între diverse produse de leasing și finanțare cu rate atractive prin intermediul băncii Mercedes-Benz Bank, integrată fără probleme. Avansul și ratele pot fi calculate online în mod convenabil și adaptate la nevoile individuale.

Cererea poate fi trimisă online și semnată digital. Legitimarea necesară pentru încheiere se realizează, de asemenea, online prin procedura de identificare video. La cerere, angajații din centrul de service sunt disponibili pentru consiliere individuală prin telefon, e-mail sau chat, atât pentru achiziție, cât și pentru finanțare.

Magazinul online Mercedes-Benz este disponibil și pe alte piețe

Până în prezent există Magazinul Online Mercedes-Benz pentru vânzarea de autoturisme noi în Germania și pe alte peste 30 de piețe. Furgonetele pot fi comandate online în Germania, dar și în Suedia, Austria și Franța. Vor urma și alte piețe odată cu integrarea Vans în Mercedes-Benz Online Store. Scopul dezvoltării ulterioare a vânzărilor este de a face accesul la produsele și serviciile Mercedes-Benz și mai convenabil pentru clienții noi și cei existenți.