Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Prima Cursă cu Supereroi din România, organizată de Oscar Downstream, a generat un entuziasm neașteptat. Peste 1.400 de copii, adulți și persoane cu dizabilități au alergat în sprijinul Run for Heroes – fueled by Oscar, o campanie de conștientizare și eliminare a stigmei legate de sănătatea mintală. Cea mai populară cursă a fost, de departe, cea pentru familiile cu copii sub 16 ani, care a aliniat la start 400 de copii, însoțiți de părinții lor. Cei mai mulți participanți au venit la linia de start costumați în super-eroii emblematici ai zilelor noastre. În același timp, și persoane cu dizabilități s-au înscris și au participat în mod gratuit la cursa de 1 Km pentru Persoane cu dizabilități, pe un traseu adaptat.

Cursa de 7 Km în jurul lacului Herăstrău, dedicată alergătorilor de anduranță, a aliniat la start peste 700 de participanți. La proba masculină, câștigătorul Alexandru Corneschi a finalizat traseul în 0:22:49, în timp ce la proba feminină Irina Popa a finalizat cursa cu un timp de 0:27:17. „Felicitări tuturor participanților! Ne bucurăm că s-a răspuns într-un număr atât de mare invitației noastre. Energia, voia bună și atitudinea de Supererou au animat, sâmbătă, aleile din Parcul Herăstrău și ne-au dat încredere că se formează, sub ochii noștri, o nouă comunitate. Run for Heroes – fueled by Oscar este o inițiativă care ia atitudine și spune NU stereotipurilor, discriminării și prejudecăților sociale legate de sănătatea mintală. Le mulțumim partenerilor de la Centrul Social de Psihoterapie TFH (Together for Humanity) – ei înșiși niște super-eroi pentru pacienții cu care lucrează, pentru munca pe care o depun în fiecare zi. Împreună cu ei și cu acești oameni minunați care au alergat alături de noi, pe 15 iunie, putem să facem diferența în viața celor care se confruntă cu astfel de provocări”, a declarat Nicolae Bănică, CEO Oscar Downstream.

“Suntem profund recunoscători tuturor participanților la prima ediție a crosului caritabil Run for Heroes – fueled by Oscar. Datorită vouă, Centrul Social de Psihoterapie TFH poate continua să ofere terapii gratuite beneficiarilor cazuri sociale. Fondurile atrase în urma acestui eveniment vor permite consilierea și terapia persoanelor aflate în dificultate, contribuind la îmbunătățirea calității vieții acestora. Entuziasmul și energia voastră au fost motorul care a făcut posibilă continuarea muncii noastre, ajutându-ne să eliminăm stigmatul legat de sănătatea mintală și să promovăm o societate mai empatică și incluzivă. Mulțumim din suflet pentru susținerea voastră și pentru că ați ales să alergați alături de noi pentru a face o diferență reală în viața celor care au nevoie de ajutor. Împreună suntem mai puternici și putem aduce schimbări pozitive în comunitate”, a declarat Răzvan Popa, Președintele Centrului de Psihoterapie Together for Humanity. Run for Heroes este cea mai recentă inițiativă de implicare civică prin care Oscar Downstream, cea mai mare companie independentă de distribuție a carburantului din România, contribuie la construirea unui viitor sustenabil. Compania își propune să crească acest proiect de la an la an, pentru că sustenabilitatea autentică începe cu o societate sănătoasă, atât din punct de vedere fizic, cât și mintal.

OSCAR Downstream, cea mai mare companie independentă de distribuție a carburantului din România, își extinde proiectele de educație prin sport cu susținerea celei de-a X-a ediții a concursului național „Cupa Nadia Comăneci la Gimnastică Artistică”. Organizat de Fundația Nadia Comăneci, acest concurs lansat în 2014 a devenit o tradiție și este inclus în calendarul competițional al Federației Române de Gimnastică.

Ediția din acest an se desfășoară între 30 mai și 1 iunie 2024 la Sala „Nadia Comăneci” a CSM Onești, reunind aproximativ 100 de gimnaste junioare I, II și III și antrenorii lor din întreaga țară. Cele mai talentate gimnaste vor primi burse financiare pentru derularea unui program eficient de antrenament și performanță.

OSCAR Downstream se implică activ în proiecte de educație prin sport prin strategia sa de sustenabilitate, promovând performanța și îmbunătățirea calității vieții. Între 2017 și 2020, compania a colaborat cu echipele de fotbal Concordia Chiajna și CFR Cluj la nivel de copii și juniori. În plus, OSCAR Downstream organizează și campanii sportive proprii, cea mai recentă fiind cross-ul caritabil „Run for Heroes – fueled by OSCAR”. Acest eveniment va avea loc pe 15 iunie în Parcul Herăstrău din București și face parte dintr-o campanie pentru conștientizarea și eliminarea stigmei legate de sănătatea mintală, desfășurată în parteneriat cu Centrul Social de Psihoterapie TFH (Together for Humanity).

„Am crescut cu legenda și moștenirea Nadiei Comăneci, un simbol de performanță și reziliență pentru sportul național, dar și pentru societatea noastră. Așa că, decizia de a susține această competiție a venit natural, pentru că noi credem în puterea valorilor naționale și în rolul pe care acestea îl au în formarea noilor generații și dezvoltarea societății românești.

Cred că business-ul și sportul au foarte multe lucruri în comun, iar OSCAR Downstream este un brand 100% românesc care a demonstrat, la rândul său, că România poate să facă performanță și să concureze de la egal la egal cu companii multinaționale. Ne bucurăm să fim alături de tinerele noastre gimnaste, care duc mai departe tradiția și aspirațiile atâtor generații, așa cum și noi punem umărul la dezvoltarea sustenabilă a României, alături de clienții și partenerii noștri, de peste 22 de ani.”,

a declarat Nicolae Bănică, CEO OSCAR Downstream.

„Ajunsă la a X-a ediție, Cupa Nadia Comăneci se bucură de sprijinul mai multor parteneri care investesc în descoperirea și susținerea valorilor. Încrederea acordată micilor sportive, prin intermediul Federației de Gimnastică și a altor organizații implicate în susținerea sportului, a făcut ca în acest an să reușim să revenim în elita gimnasticii mondiale. O parte dintre actualele componente ale lotului național au participat și ele la competițiile anterioare ale «Cupei Nadia Comăneci la Gimnastică Artistică». Astăzi suntem mândri de ele și ne dorim să obțină rezultate bune la Jocurile Olimpice care vor avea loc în acest an la Paris.”,

a precizat Virgil Munteanu, Vicepreședinte al Fundației Nadia Comăneci.