Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Oscar Downstream sprijină Caravana Reciclării Creative

Caravana Reciclarii Creative, proiectul national dedicat cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar si elevilor acestora, a finalizat sesiunile fizice din cele 8 judete din vestul tarii.

Organizat de Asociatia PlaYouth in colaborare cu OSCAR Downstream, proiectul are ca scop principal incurajarea reciclarii creative a deseurilor (upcycling), sprijinirea participantilor directi si indirecti (elevi, profesori, familii, comunitati) sa constientizeze efectele consumerismului asupra mediului inconjurator si sa isi imbunatateasca comportamentul, pentru un viitor mai sustenabil. 

Fata de editia din 2023, anul acesta s-a dublat numarul judetelor, al participantilor si al rezultatelor!

Editia curenta 2024 a atras peste 1.050 cadre didactice eligibile din 210 de unitati, intre 20-25 echipe din fiecare judet in care a ajuns Caravana (Salaj, Bistrita Nasaud, Arad, Timis, Satu Mare, Maramures, Cluj si Bihor). 

Luand in calcul doar numarul cadrelor didactice si al elevilor din scolile in care a ajuns Caravana Reciclarii Creative, la nivelul anului 2023 am ajuns la aproximativ 36.000 de beneficiari indirecti. In timp ce, pentru acest an, impactul este estimat la 75.000 de beneficiari indirecti (25.000 de elevi, 45.000 de parinti si 5.000 de  cadre didactice din scolile inscrise).  Totodata, proiectul si-a gasit profesori coordonatori si in judetele din editia I (Sibiu, Brasov, Calarasi si Giurgiu) si poate continua si in acest an, iar in 6 ani isi propune sa ajunga in toata tara.

Articole similare

Ad