Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Firmele de curierat din Köln, verificate dacă respectă Legea MiLoG

Inspectorii vamali din zona Köln / Bonn au analizat, marți, 13 aprilie, condițiile de lucru ale șoferilor de camioane ale mai multor firme de curierat. Evenimentul a avut loc în cadrul unei ample inspecții în zona expedițiilor.

Verificările au vizat, printre altele, dacă șoferii angajați sunt înregistrați la sistemul de securitate socială și primesc salariul minim de 9,50 euro pe oră, reglementat de Legea MiLoG, relatează agenția de presă germană, citând un purtător de cuvânt al biroului vamal principal din Köln. Verificarea are loc, printre altele, inclusiv la depozitele mai multor furnizori de servicii de coletărie.

Echipele de control se află în Bornheim, Erftstadt, în zona Leverkusen și în Rheinisch-Bergisches Kreis, mai notează sursa citată. „Tot ceea ce iese către livrare este verificat de noi astăzi”, a spus purtătorul de cuvânt. La acțiunea care s-a derulat pe întreg parcursul zilei iau parte peste 70 de vameși. Potrivit birou vamal principal din Köln, în unele cazuri șoferii angajați la firmele de curierat și expediții nici măcar nu știu că trebuie plătiți cu salariul minim de 9,50 euro/h. În unele cazuri, aceștia sunt remunerați potrivit unor indicatori de performanță ce includ numărul de colete livrate.

Articole similare

Ad