Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

FNTR cere (iar) guvernului să ia urgent măsuri pentru protejarea transportatorilor

În condițiile în care inflația este la cel mai înalt nivel din ultimii foarte mulți ani, iar costurile diferitelor tipuri de energie au crescut enorm – mai ales cele pentru gaz – conturile firmelor de transport, și nu numai, s-au diminuat simțitor, până la a le duce pe unele dintre ele în faliment.

De aceea organismele din cadrul FNTR (Federația Națională din Transporturile Rutiere din Franța) s-au reunit pe 1 și 2 martie pentru a exprima îngrijorarea companiilor de transport și logistică față de creșterea într-o măsură atât de mare a costurilor, în condițiile în care marja de profit din domeniu este foarte mică. În plus, trebuie amintit și faptul că, deși operatorii beneficiază de un sistem de transfer al variațiilor costurilor cu motorina și gazul în tariful de transport, prevederea este în primul rând contractuală, în niciun caz automată. Și, chiar și atunci când se aplică, asta nu se face întotdeauna la timp și în măsura creșterii prețului combustibililor. Iar în condițiile unor costuri care cresc cu câteva mii de euro de la o săptămână la alta, mai ales firmele mici și mijlocii nu cred că pot supraviețui pe termen scurt, din moment ce și termenele de plată sunt mari. Astfel că nici măcar transportatorii care nu și-au redus activitatea nu mai sunt rentabili.

FNTR a mai atras atenția guvernului asupra acestor aspecte acum câteva săptămâni și a solicitat măsuri de sprijin, dar deocamdată nu a primit răspuns, ceea ce, în contextul și mai grav al conflictului din Ucraina, este cu atât mai dificil de suportat. De acea federația revine cu solicitarea de a primi sprijin punctual care să le permită transportatorilor să-și continue activitatea și afirmă că rămâne la dispoziția autorităților pentru a găsi împreună cele mai bune soluții.

Articole similare

Ad