Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Furnizorii de curierat germani, verificați pe respectarea salariului minim

În zilele de 3 și 5 mai, inspectorii fiscali (Vama Germană) a inspectat furnizorii de servicii de curierat, de curierat express și de coletărie pentru a verifica și descoperi munca nedeclarată și angajarea ilegală. În cele două zile, 47 de angajați ai biroului vamal principal din Saarbrücken au verificat 151 de persoane din 32 de companii și sucursale din Saarland și sudul Renaniei-Palatinate.

Anchetele de personal anterioare au avut ca rezultat un total de 27 de factori suspicioși. În special, au fost constatate nerespectări ale salariului minim, beneficii sociale încasate ilegal, activități independente false, angajare ilegală a străinilor și beneficierea ilegală de ajutoare sociale (acordate necuvenit). În unele companii, aceste controale au fost urmate și de controlul altor documente ale activității principale.

Controalele au avut loc simultan în Saarland, Renania-Palatinat și părți din Hesse și Bavaria. Aceasta este menită să dezvăluie forme supraregionale de muncă ilegală și să crească selectiv presiunea de control în industria respectivă. Potrivit administrației vamale, evaluarea inspecțiilor este încă în desfășurare.

În industrie se aplică salariul minim de 9,50 euro pe oră. De regulă, angajații nu au nevoie de nicio pregătire specială și, în plus, în perioada pandemiei, furnizorii de servicii de curierat și colete au avut nevoie să angajeze suplimentar, uneori pe termen scurt, personal, au explicat autoritățile vamale în legătură cu controalele. Industria este „deosebit de susceptibilă la munca nedeclarată” și, prin urmare, se concentrează în special asupra obiceiurilor.

Articole similare

Ad