Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Germanii și austriecii amendează neintroducerea manuală a datelor în tahograf

Asociația olandeză de transport și logistică TLN arată că în ultimele săptămâni mai mulți șoferi au fost amendați în Germania și Austria pentru că, în timpul controalelor în trafic, s-a dovedit că nu au introdus deloc manual perioadele de odihnă zilnice și săptămânale.

Când se inserează cardul șoferului, el trebuie să completeze perioada în care cardul nu a fost în tahograf, lucru ușor de făcut răspunzând la întrebările pe care le pune aparatul la inserarea cardului. Întrebările depind de marca și de versiunea de aparat.

TLN consideră că aceste amenzii sunt nenecesare și mai arată că șoferilor li s-au luat și câte trei puncte de penalizare pentru fiecare abatere, în condițiile în care, dacă se depășește valoarea limită a penalizărilor, se poate retrage permisul olandez de conducere.

Există însă un instrument, TLN Tachoweb, care permite analiza ușoară și rapidă a introducerii manuale corecte a timpilor de odihnă, iar șoferii pot primi automat un raport cu eventualele erori după ce le-a fost citit cardul.

Asociația mai atrage atenția asupra faptului că din 2 februarie 2022, la trecerea granițelor sau la prima oprire posibilă, șoferii trebuie să introducă manual în tahograf codul țării în care ajung. Pentru aceasta ei folosesc „Start country“ (dacă au tahograf VDO) sau „Starting place“ (în cazul Stoneridge) și apoi introduc codul țării în care intră. Imediat ce vehiculele vor fi echipate cu tahograf inteligent din a doua generație, această obligație va expira pentru mașinile respective.

Articole similare

Ad