Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Girteka Logistics mizeaza pe parteneriate care ofera sustenabilitate

Compania de transport si logistica Girteka Logistics dovedeste o crestere anuala constanta de 30%. Motivul acestei cresteri, potrivit reprezentantilor companiei, abilitatea de a satisface nevoile si solicitarile clientilor.
Testele realizate recente de Girteka au indicat faptul ca un vehicul propulsat de un motor pe LNG (gaz natural lichefiat) poate reduce nivelul emisiilor de CO2 cu pana la 85%, prin utilizarea unui gaz biodegradabil, comparativ cu un motor diesel conventional. Compania a  ajuns la aceasta concluzie dupa ce a testat  modelul Stralis 460 NP pe LNG. Alte doua camioane ale producatorului italian sunt in teste anul acesta de Girteka.

„Am inceput sa testam camioane LNG anul trecut. Inca de atunci am observat ca un camion pe LNG este mai eficient si mai prietenos cu mediul. Am verificat atat consumul de carburant si distanta pe care o putem parcurge cu un rezervor de circa 1.500 km“, a explicat Donatas Na?ajus, Chief Transport Officer Girteka Logistics.
Camionul a fost testat in tarile Benelux si in Franta pentru ca beneficiaza de cea mai dezvoltata retea de statii de alimentare.
Transportul alternativ este considerat unul cu multe provocari, iar experienta Iveco a demonstrat si avantajele. Transportul pe gaz foloseste cu pana la 15% mai putin carburant, iar cu un rezervor complet se pot parcurge pana la 1.600 km, distanta imposibil de atins cu un vehicul diesel. Cel mai important aspect este grija pentru mediu, in conditiile in care utilizarea LNG ajuta la reducerea emisiilor de CO2, cu pana la 85%, iar particulele de praf si oxid de azot cu pana la 95%.

Articole similare

Ad